Projekty RCIN i OZwRCIN

Obiekt

Tytuł: Modification of bisection methods for finding roots of any continuous function

Twórca:

Piasecki, Marek

Data wydania/powstania:

2001

Typ zasobu:

Text

Inny tytuł:

Raport Badawczy = Research Report ; RB/42/2001

Wydawca:

Instytut Badań Systemowych. Polska Akademia Nauk ; Systems Research Institute. Polish Academy of Sciences

Miejsce wydania:

Warszawa

Opis:

5 pages ; 21 cm ; Bibliography p. --0

Abstrakt:

W pracy skupiono uwagę na problemie znalezienia pierwiastka dla funkcji ciągłej f na przedziale [a, b] z zadaną dokładnością. O funkcji f zakłada się przeważnie, że jej wykres ma skończoną długość. Dla funkcji, których wykres ma nieskończoną długość przedstawiana metoda może nie znaleźć w skończonym czasie wszystkich pierwiastków.

Czasopismo/Seria/cykl:

Raport Badawczy = Research Report

Szczegółowy typ zasobu:

Report

Identyfikator zasobu:

oai:rcin.org.pl:139382

Źródło:

RB-2001-42

Język:

eng

Język streszczenia:

eng

Prawa:

Creative Commons Attribution BY 4.0 license

Zasady wykorzystania:

Copyright-protected material. [CC BY 4.0] May be used within the scope specified in Creative Commons Attribution BY 4.0 license, full text available at: ; -

Digitalizacja:

Systems Research Institute of the Polish Academy of Sciences

Lokalizacja oryginału:

Library of Systems Research Institute PAS

Dofinansowane ze środków:

Operational Program Digital Poland, 2014-2020, Measure 2.3: Digital accessibility and usefulness of public sector information; funds from the European Regional Development Fund and national co-financing from the state budget.

Dostęp:

Open

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

19 paź 2021

Data dodania obiektu:

17 wrz 2020

Liczba pobrań / odtworzeń:

36

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://rcin.org.pl./publication/174803

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie RDFa:

RDFa

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji