Projekty RCIN i OZwRCIN

Obiekt

Tytuł: Zastosowanie pulsacyjnego pola elektrycznego wysokiej intensywności do pasteryzacji płynnych produktów żywnościowych

Twórca:

Szpryngiel, Bożena ; Targoński, Zdzisław

Data wydania/powstania:

1999

Typ zasobu:

Text

Inny tytuł:

Zastosowanie pulsacyjnego pola elektrycznego wysokiej intensywności do pasteryzacji płynnych produktów żywnościowych

Wydawca:

Committee on Biotechnology PAS ; Institute of Bioorganic Chemistry PAS

Abstrakt:

Food processing using high-intensity pulsed electric fields (PEF) is a new technology to inactivatemicroorganisms and enzymes. There is only a small increase in food temperature during thatprocess. Inactivation is propably caused by changes in the semipermeable barrier of the cell membrane. High-intensity PEF provides an alternative to conventional thermal methods, where theinactivation of microorganisms implies the loss of valuable nutrients and faste quality.

Czasopismo/Seria/cykl:

Biotechnologia, vol.44, 1 (1999)-.

Tom:

44

Zeszyt:

1

Strona pocz.:

84

Strona końc.:

93

Szczegółowy typ zasobu:

Article

Format:

application/pdf

Identyfikator zasobu:

0860-7796 ; oai:rcin.org.pl:143452 ; IChB B-40

Źródło:

Library of Institute of Bioorganic Chemistry PAS

Język:

pol

Język streszczenia:

eng

Zakres czasowy:

1988-2010

Prawa:

Creative Commons Attribution BY-SA 4.0 license

Zasady wykorzystania:

Copyright-protected material. [CC BY-SA 4.0] May be used within the scope specified in Creative Commons Attribution BY-SA 4.0 license, full text available at:

Digitalizacja:

Institute of Bioorganic Chemistry of the Polish Academy of Science

Lokalizacja oryginału:

Institute of Bioorganic Chemistry of the Polish Academy of Science

Dofinansowane ze środków:

Operational Program Digital Poland, 2014-2020, Measure 2.3: Digital accessibility and usefulness of public sector information; funds from the European Regional Development Fund and national co-financing from the state budget.

Dostęp:

Open

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

18 lis 2020

Data dodania obiektu:

19 paź 2020

Liczba pobrań / odtworzeń:

352

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://rcin.org.pl./publication/178644

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie RDFa:

RDFa

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji