Bednarski, Włodzimierz ; Kowalewska-Piontas, Jadwiga ; Zegarska, Zofia ; Adamczak, Marek
Komitet Biotechnologii PAN ; Instytut Chemii Bioorganicznej PAN
The cultivation of Aspergillus niger, Geotrichum candidum and Mucor miehei was carried out on amedium with addition of beef tallow or poultry fat. The fungi synthesized from 0,34 to 2,98 of lipids/dm^.The degree of the utilization of the fats by the fungi amounted to from 5,1% up to 69,6%. The type of fat inmedium, species of fungi and the methods of their cultivation influenced the composition of fatty acidsand the properties of intracellular lipids.
Biotechnologia, vol.18, 3 (1992)-.
0860-7796 ; oai:rcin.org.pl:163083 ; IChB B-14
Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN
Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0
Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk
Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk
23 lut 2021
23 lut 2021
625
https://rcin.org.pl./publication/197023
Nazwa wydania | Data |
---|---|
Wpływ warunków hodowli oraz składu pożywki na wydajność biosyntezy lipidów wewnątrz komórkowych grzybów pleśniowych | 23 lut 2021 |
Bednarski, Włodzimierz Kowalewska-Piontas, Jadwiga
Bednarski, Włodzimierz Kowalewska-Piontas, Jadwiga
Demczuk, Anna Kowalewska-Piontas, Jadwiga Bednarski, Włodzimierz
Demczuk, Anna Bednarski, Włodzimierz Kowalewska-Piontas, Jadwiga
Tyczewska, Agata Bąkowska- Żywicka, Kamila
Pieczyński, Marcin Bielewicz, Dawid Dolata, Jakub Szweykowska-Kulińska, Zofia