Bednarski, Włodzimierz ; Kowalewska-Piontas, Jadwiga ; Zegarska, Zofia ; Adamczak, Marek
Committee on Biotechnology PAS ; Institute of Bioorganic Chemistry PAS
The cultivation of Aspergillus niger, Geotrichum candidum and Mucor miehei was carried out on amedium with addition of beef tallow or poultry fat. The fungi synthesized from 0,34 to 2,98 of lipids/dm^.The degree of the utilization of the fats by the fungi amounted to from 5,1% up to 69,6%. The type of fat inmedium, species of fungi and the methods of their cultivation influenced the composition of fatty acidsand the properties of intracellular lipids.
Biotechnologia, vol.18, 3 (1992)-.
0860-7796 ; oai:rcin.org.pl:163083 ; IChB B-14
Library of Institute of Bioorganic Chemistry PAS
Creative Commons Attribution BY-SA 4.0 license
Institute of Bioorganic Chemistry of the Polish Academy of Science
Institute of Bioorganic Chemistry of the Polish Academy of Science
Feb 23, 2021
Feb 23, 2021
643
https://rcin.org.pl./publication/197023
Edition name | Date |
---|---|
Wpływ warunków hodowli oraz składu pożywki na wydajność biosyntezy lipidów wewnątrz komórkowych grzybów pleśniowych | Feb 23, 2021 |
Bednarski, Włodzimierz Kowalewska-Piontas, Jadwiga
Bednarski, Włodzimierz Kowalewska-Piontas, Jadwiga
Demczuk, Anna Kowalewska-Piontas, Jadwiga Bednarski, Włodzimierz
Demczuk, Anna Bednarski, Włodzimierz Kowalewska-Piontas, Jadwiga
Bednarski, Włodzimierz Adamczak, Marek
Bednarski, Włodzimierz Adamczak, Marek
Adamczak, Marek Bednarski, Włodzimierz