Wyszukiwanie zaawansowane
Wyszukiwanie zaawansowane
Wyszukiwanie zaawansowane
Wyszukiwanie zaawansowane
Wyszukiwanie zaawansowane
Roślinne białka charakteryzujące się słodkim smakiem oraz modyfikujące smak
Komitet Biotechnologii PAN ; Instytut Chemii Bioorganicznej PAN
This work reviews the plant proteins which stimulate the sweet receptor in humans andprimates. Identification of the sweet site of thaumatin is a promising target. Thaumatin as asweetener and flavor enhancer has been used in a wide range of foods. Some of recombinantsweet proteins have been expressed in microbes below economically viable levels. Significanceof high-quality production of sweet proteins in higher plant is discussed. Thaumatin and thaumatin-related family have been characterized
Biotechnologia, vol.40, 1 (1998)-.
0860-7796 ; oai:rcin.org.pl:144622 ; IChB B-36
Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN
Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0
Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk
Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk
18 lis 2020
27 paź 2020
741
https://rcin.org.pl./publication/180051
Nazwa wydania | Data |
---|---|
Roślinne białka charakteryzujące się słodkim smakiem oraz modyfikujące smak | 18 lis 2020 |
Bartoszewski, Grzegorz Szwacka, Maria Czarny, Magdalena Niemirowicz-Szczytt, Katarzyna Malepszy, Stefan
Yin, Zhimin Bartoszewski, Grzegorz Szwacka, Maria Malepszy, Stefan
Szwacka, Maria Burza, Wojciech Pałucha, Andrzej Malepszy, Stefan
Borkowska, Bożenna
Ziółkowski, Piotr Babula- Skowrońska, Danuta Kaczmarek, Małgorzata Cieśla, Agata Sadowski, Jan