• Wyszukaj w całym Repozytorium
  • Piśmiennictwo i mapy
  • Archeologia
  • Baza Młynów
  • Nauki przyrodnicze

Szukaj w Repozytorium

Jak wyszukiwać...

Wyszukiwanie zaawansowane

Szukaj w Piśmiennictwo i mapy

Jak wyszukiwać...

Wyszukiwanie zaawansowane

Szukaj w Archeologia

Jak wyszukiwać...

Wyszukiwanie zaawansowane

Szukaj w Baza Młynów

Jak wyszukiwać...

Wyszukiwanie zaawansowane

Szukaj w Nauki przyrodnicze

Jak wyszukiwać...

Wyszukiwanie zaawansowane

Projekty RCIN i OZwRCIN

Obiekt

Tytuł: Roślinne białka charakteryzujące się słodkim smakiem oraz modyfikujące smak

Twórca:

Szwacka, Maria ; Malepszy, Stefan

Data wydania/powstania:

1998

Typ zasobu:

Tekst

Inny tytuł:

Roślinne białka charakteryzujące się słodkim smakiem oraz modyfikujące smak

Wydawca:

Komitet Biotechnologii PAN ; Instytut Chemii Bioorganicznej PAN

Abstrakt:

This work reviews the plant proteins which stimulate the sweet receptor in humans andprimates. Identification of the sweet site of thaumatin is a promising target. Thaumatin as asweetener and flavor enhancer has been used in a wide range of foods. Some of recombinantsweet proteins have been expressed in microbes below economically viable levels. Significanceof high-quality production of sweet proteins in higher plant is discussed. Thaumatin and thaumatin-related family have been characterized

Czasopismo/Seria/cykl:

Biotechnologia, vol.40, 1 (1998)-.

Tom:

40

Zeszyt:

1

Strona pocz.:

65

Strona końc.:

82

Szczegółowy typ zasobu:

Artykuł

Format:

application/pdf

Identyfikator zasobu:

0860-7796 ; oai:rcin.org.pl:144622 ; IChB B-36

Źródło:

Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN

Język:

pol

Język streszczenia:

eng

Zakres czasowy:

1988-2010

Prawa:

Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0

Zasady wykorzystania:

-

Digitalizacja:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Lokalizacja oryginału:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Dofinansowane ze środków:

Program Operacyjny Polska Cyfrowa, lata 2014-2020, Działanie 2.3 : Cyfrowa dostępność i użyteczność sektora publicznego; środki z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz współfinansowania krajowego z budżetu państwa

Dostęp:

Otwarty

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

18 lis 2020

Data dodania obiektu:

27 paź 2020

Liczba pobrań / odtworzeń:

741

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://rcin.org.pl./publication/180051

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie RDFa:

RDFa

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

Obiekty Podobne

×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji