Projekty RCIN i OZwRCIN

Obiekt

Tytuł: Biologiczna transformacja ligninocelulozy jako potencjalne źródło surowców żywnościowych

Inny tytuł:

Biological Transformation of Ligninocellulose as a Potential Source of Food Substances

Wydawca:

Komitet Biotechnologii PAN ; Instytut Chemii Bioorganicznej PAN

Abstrakt:

This paper summarizes the possibilities of applying higher fungi and yeasts as a potential source feed,food and substrates for food production including ligninocellulosic waste materials as a medium in shallowstationary and submerged furigal cultures. The affect of medium constituents and growth conditions onquality of fungal biomass and products is discussed. The paper also describes the chemical structure ofligninocellulosic materials and their degradation mechanisms by microorganisms and enzymes.

Czasopismo/Seria/cykl:

Biotechnologia, vol.17, 2 (1992)-.

Tom:

17

Zeszyt:

2

Strona pocz.:

56

Strona końc.:

65

Szczegółowy typ zasobu:

Artykuł

Format:

application/pdf

Identyfikator zasobu:

0860-7796 ; oai:rcin.org.pl:163609 ; IChB B-13

Źródło:

Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN

Język:

pol

Język streszczenia:

eng

Zakres czasowy:

1988-2010

Prawa:

Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0

Zasady wykorzystania:

-

Digitalizacja:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Lokalizacja oryginału:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Dofinansowane ze środków:

Program Operacyjny Polska Cyfrowa, lata 2014-2020, Działanie 2.3 : Cyfrowa dostępność i użyteczność sektora publicznego; środki z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz współfinansowania krajowego z budżetu państwa

Dostęp:

Otwarty

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

26 lut 2021

Data dodania obiektu:

26 lut 2021

Liczba pobrań / odtworzeń:

31

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://rcin.org.pl./publication/197367

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie RDFa:

RDFa

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji