Wyszukiwanie zaawansowane
Wyszukiwanie zaawansowane
Wyszukiwanie zaawansowane
Wyszukiwanie zaawansowane
Wyszukiwanie zaawansowane
Targoński, Zdzisław ; Rogalski, Jerzy ; Leonowicz, Andrzej
Biological Transformation of Ligninocellulose as a Potential Source of Food Substances
Komitet Biotechnologii PAN ; Instytut Chemii Bioorganicznej PAN
This paper summarizes the possibilities of applying higher fungi and yeasts as a potential source feed,food and substrates for food production including ligninocellulosic waste materials as a medium in shallowstationary and submerged furigal cultures. The affect of medium constituents and growth conditions onquality of fungal biomass and products is discussed. The paper also describes the chemical structure ofligninocellulosic materials and their degradation mechanisms by microorganisms and enzymes.
Biotechnologia, vol.17, 2 (1992)-.
0860-7796 ; oai:rcin.org.pl:163609 ; IChB B-13
Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN
Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0
Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk
Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk
26 lut 2021
26 lut 2021
86
https://rcin.org.pl./publication/197367
Nazwa wydania | Data |
---|---|
Biologiczna transformacja ligninocelulozy jako potencjalne źródło surowców żywnościowych | 26 lut 2021 |
Leonowicz, Andrzej Wojtaś-Wasilewska, Maria Rogalski, Jerzy Luterek, Jolanta
Leonowicz, Andrzej Rogalski, Jerzy Wojtaś-Wasilewska, Maria Luterek, Jolanta
Borkowska, Bożenna
Ziółkowski, Piotr Babula- Skowrońska, Danuta Kaczmarek, Małgorzata Cieśla, Agata Sadowski, Jan
Targoński, Zdzisław
Podgórska, Eugenia Targoński, Zdzisław
Targoński, Zdzisław Wójcik, Wiesław