RCIN and OZwRCIN projects

Object

Title: Biologiczna transformacja ligninocelulozy jako potencjalne źródło surowców żywnościowych

Subtitle:

Biological Transformation of Ligninocellulose as a Potential Source of Food Substances

Publisher:

Komitet Biotechnologii PAN ; Instytut Chemii Bioorganicznej PAN

Abstract:

This paper summarizes the possibilities of applying higher fungi and yeasts as a potential source feed,food and substrates for food production including ligninocellulosic waste materials as a medium in shallowstationary and submerged furigal cultures. The affect of medium constituents and growth conditions onquality of fungal biomass and products is discussed. The paper also describes the chemical structure ofligninocellulosic materials and their degradation mechanisms by microorganisms and enzymes.

Relation:

Biotechnologia, vol.17, 2 (1992)-.

Volume:

17

Issue:

2

Start page:

56

End page:

65

Detailed Resource Type:

Artykuł

Format:

application/pdf

Resource Identifier:

0860-7796 ; oai:rcin.org.pl:163609 ; IChB B-13

Source:

Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN

Language:

pol

Language of abstract:

eng

Temporal coverage:

1988-2010

Rights:

Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0

Terms of use:

-

Digitizing institution:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Original in:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Projects co-financed by:

Program Operacyjny Polska Cyfrowa, lata 2014-2020, Działanie 2.3 : Cyfrowa dostępność i użyteczność sektora publicznego; środki z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz współfinansowania krajowego z budżetu państwa

Access:

Otwarty

×

Citation

Citation style:

This page uses 'cookies'. More information