Projekty RCIN i OZwRCIN

Obiekt

Tytuł: Wpływ temperatury na szybkość wzrostu Aspergillus niger w podłożach stałych

Twórca:

Szewczyk, Krzysztof W.

Data wydania/powstania:

1993

Typ zasobu:

Tekst

Inny tytuł:

The influence of temperature on solid state culture of Aspergillus niger

Wydawca:

Komitet Biotechnologii PAN ; Instytut Chemii Bioorganicznej PAN

Abstrakt:

Models of temperature effects on solid state fermentation kinetics are discussed. It wasshown that logistic curve equation describes fungi growth also in nonisothermal conditions.Cultivation of Aspergillus niger on mixture of wheat bran and beet pulp was investigated in thetemperature range of 26 - 40 °C. Models were compared with experimental results and energyof activation and deactivation were calculated.

Czasopismo/Seria/cykl:

Biotechnologia, vol.22, 3 (1993)-.

Tom:

22

Zeszyt:

3

Strona pocz.:

61

Strona końc.:

69

Szczegółowy typ zasobu:

Artykuł

Format:

application/pdf

Identyfikator zasobu:

0860-7796 ; oai:rcin.org.pl:154158 ; IChB B-18

Źródło:

Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN

Język:

pol

Język streszczenia:

eng

Zakres czasowy:

1988-2010

Prawa:

Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0

Zasady wykorzystania:

-

Digitalizacja:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Lokalizacja oryginału:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Dofinansowane ze środków:

Program Operacyjny Polska Cyfrowa, lata 2014-2020, Działanie 2.3 : Cyfrowa dostępność i użyteczność sektora publicznego; środki z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz współfinansowania krajowego z budżetu państwa

Dostęp:

Otwarty

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

31 gru 2020

Data dodania obiektu:

31 gru 2020

Liczba pobrań / odtworzeń:

187

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://rcin.org.pl./publication/188399

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie RDFa:

RDFa

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji