Projekty RCIN i OZwRCIN

Obiekt

Tytuł: Genetyczne determinanty metabolizmu bakterii fermentacji mlekowej

Twórca:

Libudzisz, Zdzisława

Data wydania/powstania:

1992

Typ zasobu:

Tekst

Inny tytuł:

Genetic determinants of lactic acid bacteria metabolism

Wydawca:

Komitet Biotechnologii PAN ; Instytut Chemii Bioorganicznej PAN

Abstrakt:

This review describes genetic determinants responsible for industrially important features of lactic acidbacteria.Special attention has been paid to plasmids that direct lactose metabolisms, oroteolytic activity, citratemetabolisms, bacteriocin production and bacteriophage resistance.

Czasopismo/Seria/cykl:

Biotechnologia, vol.17, 2 (1992)-.

Tom:

17

Zeszyt:

2

Strona pocz.:

66

Strona końc.:

79

Szczegółowy typ zasobu:

Artykuł

Format:

application/pdf

Identyfikator zasobu:

0860-7796 ; oai:rcin.org.pl:163610 ; IChB B-13

Źródło:

Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN

Język:

pol

Język streszczenia:

eng

Zakres czasowy:

1988-2010

Prawa:

Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0

Zasady wykorzystania:

-

Digitalizacja:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Lokalizacja oryginału:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Dofinansowane ze środków:

Program Operacyjny Polska Cyfrowa, lata 2014-2020, Działanie 2.3 : Cyfrowa dostępność i użyteczność sektora publicznego; środki z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz współfinansowania krajowego z budżetu państwa

Dostęp:

Otwarty

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

26 lut 2021

Data dodania obiektu:

26 lut 2021

Liczba pobrań / odtworzeń:

470

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://rcin.org.pl./publication/197368

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie RDFa:

RDFa

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji