• Wyszukaj w całym Repozytorium
  • Piśmiennictwo i mapy
  • Archeologia
  • Baza Młynów
  • Nauki przyrodnicze

Szukaj w Repozytorium

Jak wyszukiwać...

Wyszukiwanie zaawansowane

Szukaj w Piśmiennictwo i mapy

Jak wyszukiwać...

Wyszukiwanie zaawansowane

Szukaj w Archeologia

Jak wyszukiwać...

Wyszukiwanie zaawansowane

Szukaj w Baza Młynów

Jak wyszukiwać...

Wyszukiwanie zaawansowane

Szukaj w Nauki przyrodnicze

Jak wyszukiwać...

Wyszukiwanie zaawansowane

Projekty RCIN i OZwRCIN

Obiekt

Tytuł: Występowanie czynnika killerowego u drożdży

Twórca:

Gotowczyc, M. ; Oberman, H. ; Drewicz, E.

Data wydania/powstania:

1992

Typ zasobu:

Tekst

Inny tytuł:

The killer factor in yeasts

Wydawca:

Komitet Biotechnologii PAN ; Instytut Chemii Bioorganicznej PAN

Abstrakt:

The killer factor is widely spread in yeasts. This phenomenon has been detected in representatives.ofdifferent genus. The yeasts are immune to their own killer protein. In cooperation with nuclear genes thekiller factor is brought about by virus-like particles occuring in yeast cytoplasm. The killer protein is boundto the cell wall receptors of a sensitive strain and then it kills the cell by changing the permeability of themembranes. In addition to the studies on the killer protein properties, its possible utilization is being investigated.

Czasopismo/Seria/cykl:

Biotechnologia, vol.17, 2 (1992)-.

Tom:

17

Zeszyt:

2

Strona pocz.:

36

Strona końc.:

43

Szczegółowy typ zasobu:

Artykuł

Format:

application/pdf

Identyfikator zasobu:

0860-7796 ; oai:rcin.org.pl:163607 ; IChB B-13

Źródło:

Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN

Język:

pol

Język streszczenia:

eng

Zakres czasowy:

1988-2010

Prawa:

Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0

Zasady wykorzystania:

-

Digitalizacja:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Lokalizacja oryginału:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Dofinansowane ze środków:

Program Operacyjny Polska Cyfrowa, lata 2014-2020, Działanie 2.3 : Cyfrowa dostępność i użyteczność sektora publicznego; środki z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz współfinansowania krajowego z budżetu państwa

Dostęp:

Otwarty

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

26 lut 2021

Data dodania obiektu:

26 lut 2021

Liczba pobrań / odtworzeń:

414

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://rcin.org.pl./publication/197360

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie RDFa:

RDFa

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

Nazwa wydania Data
Występowanie czynnika killerowego u drożdży 26 lut 2021
×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji