RCIN and OZwRCIN projects

Object

Title: Biotechnologia klasyczna— aktualny stan badań w Polsce

Twórca:

Galas, Edward ; Kwapisz, Ewa ; Siwińska, Krystyna

Data wydania/powstania:

1995

Typ zasobu:

Tekst

Inny tytuł:

Microbial biotechnology — present state of research in Poland

Wydawca:

Komitet Biotechnologii PAN ; Instytut Chemii Bioorganicznej PAN

Abstrakt:

The present state of science in microbial (classical) biotechnology in Poland is describedThe main areas of research discussed in this paper include selection and industrial microorganisms improvement, optimisation of biosynthesis processes, engineering aspects, techniques olimmobilising cells and enzymes, processes of biotransformation and biodegradation, downstreaniprocessing and biotechnology in environmental protection.

Czasopismo/Seria/cykl:

Biotechnologia, vol.29, 2 (1995)-.

Tom:

29

Zeszyt:

2

Strona pocz.:

9

Strona końc.:

31

Szczegółowy typ zasobu:

Artykuł

Format:

application/pdf

Identyfikator zasobu:

0860-7796 ; oai:rcin.org.pl:147862 ; IChB B-25

Źródło:

Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN

Język:

pol

Język streszczenia:

eng

Zakres czasowy:

1988-2010

Prawa:

Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0

Zasady wykorzystania:

-

Digitalizacja:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Lokalizacja oryginału:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Dofinansowane ze środków:

Program Operacyjny Polska Cyfrowa, lata 2014-2020, Działanie 2.3 : Cyfrowa dostępność i użyteczność sektora publicznego; środki z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz współfinansowania krajowego z budżetu państwa

Dostęp:

Otwarty

Object collections:

Last modified:

20 lis 2020

In our library since:

20 lis 2020

Number of object content downloads / hits:

24

All available object's versions:

https://rcin.org.pl./publication/183445

Show description in RDF format:

RDF

Show description in RDFa format:

RDFa

Show description in OAI-PMH format:

OAI-PMH

×

Citation

Citation style:

This page uses 'cookies'. More information