Projekty RCIN i OZwRCIN

Obiekt

Tytuł: Kurdlan — struktura, właściwości, wykorzystanie

Twórca:

Turkiewicz, Marianna ; Czub, Wojciech

Data wydania/powstania:

1997

Typ zasobu:

Tekst

Inny tytuł:

Kurdlan — struktura, właściwości, wykorzystanie

Wydawca:

Komitet Biotechnologii PAN ; Instytut Chemii Bioorganicznej PAN

Typ obiektu:

Czasopismo/Artykuł

Abstrakt:

Curdlan, a bacterial (3-(l —> 3)-glucan produced by some strains of Alcaligenes Jaecalis andAgrobacterium, forms thermoplastic gels, stable at pH from 3 to 9,5 and up to 140-160'C. Thispaper describes biosynthetic pathways, molecular structure and properties of this polysaccharide,and also discusses the possibilities of its applications, mainly in food industry.

Czasopismo/Seria/cykl:

Biotechnologia, vol.38, 3 (1997)-.

Tom:

38

Zeszyt:

3

Strona pocz.:

16

Strona końc.:

26

Szczegółowy typ zasobu:

Artykuł

Format:

application/pdf

Identyfikator zasobu:

0860-7796 ; oai:rcin.org.pl:145930

Źródło:

Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN

Język:

pol

Język streszczenia:

eng

Zakres czasowy:

1988-2010

Prawa:

Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0

Zasady wykorzystania:

-

Digitalizacja:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Lokalizacja oryginału:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Dofinansowane ze środków:

Program Operacyjny Polska Cyfrowa, lata 2014-2020, Działanie 2.3 : Cyfrowa dostępność i użyteczność sektora publicznego; środki z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz współfinansowania krajowego z budżetu państwa

Dostęp:

Otwarty

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

18 lis 2020

Data dodania obiektu:

3 lis 2020

Liczba pobrań / odtworzeń:

1053

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://rcin.org.pl./publication/181182

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie RDFa:

RDFa

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji