Projekty RCIN i OZwRCIN

Obiekt

Tytuł: Znakowanie produktów spożywczych pochodzącychz transgenicznych roślin

Twórca:

Laskowska, Magdalena D.

Data wydania/powstania:

1997

Typ zasobu:

Tekst

Inny tytuł:

Znakowanie produktów spożywczych pochodzącychz transgenicznych roślin

Wydawca:

Komitet Biotechnologii PAN ; Instytut Chemii Bioorganicznej PAN

Typ obiektu:

Czasopismo/Artykuł

Abstrakt:

The first food and food ingredients developed through genetic engineering have reachedcommercialization and more are nearing distribution. Canada and other countries proposedlabelling requirements for novel food when health and safety issues were involved.In Rome, 1994, at the WHO and FAO conference, Canada and 143 member’ states enactedCodex Alimentarius, the international codex of labelling requirements.

Czasopismo/Seria/cykl:

Biotechnologia, vol.38, 3 (1997)-.

Tom:

38

Zeszyt:

3

Strona pocz.:

11

Strona końc.:

15

Szczegółowy typ zasobu:

Artykuł

Format:

application/pdf

Identyfikator zasobu:

0860-7796 ; oai:rcin.org.pl:145928

Źródło:

Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN

Język:

pol

Język streszczenia:

eng

Zakres czasowy:

1988-2010

Prawa:

Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0

Zasady wykorzystania:

-

Digitalizacja:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Lokalizacja oryginału:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Dofinansowane ze środków:

Program Operacyjny Polska Cyfrowa, lata 2014-2020, Działanie 2.3 : Cyfrowa dostępność i użyteczność sektora publicznego; środki z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz współfinansowania krajowego z budżetu państwa

Dostęp:

Otwarty

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

18 lis 2020

Data dodania obiektu:

3 lis 2020

Liczba pobrań / odtworzeń:

34

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://rcin.org.pl./publication/181181

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie RDFa:

RDFa

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji