Wyszukiwanie zaawansowane
Wyszukiwanie zaawansowane
Wyszukiwanie zaawansowane
Wyszukiwanie zaawansowane
Wyszukiwanie zaawansowane
Wandel, Agnieszka ; Gensler, Izabela ; Porowski, Sylwester ; Jurczak, Janusz ; Barciszewski, Jan
Zastosowanie wysokiego ciśnienia w technologii żywności i medycynie
Komitet Biotechnologii PAN ; Instytut Chemii Bioorganicznej PAN
For the first time, high pressure was used for milk sterilization at the beginning of thiscentury. However, only recently attention has been paid to this method and its possible applications in food preservation and inactivation of some viruses.In this review, we summarize high pressure effects on biological macromolecules such asproteins, nucleic acids, ribosomes and other cell componerrts. We also show examples of practicalapplication of high pressure in food conservation and medicine.
Biotechnologia, vol.40, 1 (1998)-.
0860-7796 ; oai:rcin.org.pl:144638 ; IChB B-36
Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN
Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0
Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk
Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk
18 lis 2020
27 paź 2020
460
https://rcin.org.pl./publication/180087
Nazwa wydania | Data |
---|---|
Zastosowanie wysokiego ciśnienia w technologii żywności i medycynie | 18 lis 2020 |
Tyczewska, Agata Bąkowska- Żywicka, Kamila
Pieczyński, Marcin Bielewicz, Dawid Dolata, Jakub Szweykowska-Kulińska, Zofia