Advanced search
Advanced search
Advanced search
Advanced search
Advanced search
Wandel, Agnieszka ; Gensler, Izabela ; Porowski, Sylwester ; Jurczak, Janusz ; Barciszewski, Jan
Zastosowanie wysokiego ciśnienia w technologii żywności i medycynie
Komitet Biotechnologii PAN ; Instytut Chemii Bioorganicznej PAN
For the first time, high pressure was used for milk sterilization at the beginning of thiscentury. However, only recently attention has been paid to this method and its possible applications in food preservation and inactivation of some viruses.In this review, we summarize high pressure effects on biological macromolecules such asproteins, nucleic acids, ribosomes and other cell componerrts. We also show examples of practicalapplication of high pressure in food conservation and medicine.
Biotechnologia, vol.40, 1 (1998)-.
0860-7796 ; oai:rcin.org.pl:144638 ; IChB B-36
Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN
Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0
Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk
Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk
Nov 18, 2020
Oct 27, 2020
460
https://rcin.org.pl./publication/180087
Edition name | Date |
---|---|
Zastosowanie wysokiego ciśnienia w technologii żywności i medycynie | Nov 18, 2020 |
Krzyżaniak, Andrzej Jurczak, Janusz Barciszewski, Jan
Borkowska, Bożenna
Ziółkowski, Piotr Babula- Skowrońska, Danuta Kaczmarek, Małgorzata Cieśla, Agata Sadowski, Jan
Barciszewski, Jan
Barciszewski, Jan