Bartoszewski, Grzegorz ; Niemirowicz- Szczytt, Katarzyna
Transformacja pomidora za pomocą Agrobacterium tumefaciens
Komitet Biotechnologii PAN ; Instytut Chemii Bioorganicznej PAN
Tomato is one of the model species used for crop transformation. The first transgenic tomatovariety, known as Flavr Savr™, was approved for sale in the USA in 1994. The introduced traitof this cultivar is delayed ripening. In 1996, its acreage was reported to be 10,000 acres. Anothervariety characterised by delayed ripening is Endless Summer^'^, approved in 1995. There aresome other cultivars with new traits, such as thicker skin, altered pectin or resistance to viruses(TSWV, ToMV) either approved or pending approval. In addition, a wide range of basic researchon tomato transformation has been carried out, including studies on resistance to herbicides,viruses, fungi, bacteria, insects as well as on altered transcription regulation, ripening, carotenoidsynthesis, level of auxines and cytokinines, carbohydrates, proteins and specific vaccines. Further improvement of tomato varieties is expected with the use of Agrobacterium tumefaciens.
Biotechnologia, vol.40, 1 (1998)-.
0860-7796 ; oai:rcin.org.pl:144620 ; IChB B-36
Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN
Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0
Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk
Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk
18 lis 2020
27 paź 2020
534
https://rcin.org.pl./publication/180011
Nazwa wydania | Data |
---|---|
Transformacja pomidora za pomocą Agrobacterium tumefaciens | 18 lis 2020 |
Bartoszewski, Grzegorz Szwacka, Maria Czarny, Magdalena Niemirowicz-Szczytt, Katarzyna Malepszy, Stefan
Niemirowicz- Szczytt, Katarzyna Bartoszewski, Grzegorz
Bartoszewski, Grzegorz Fedorowicz, Olga Malinowski, Robert Niedziela, Agnieszka Niemirowicz- Szczytt, Katarzyna
Borkowska, Bożenna
Ziółkowski, Piotr Babula- Skowrońska, Danuta Kaczmarek, Małgorzata Cieśla, Agata Sadowski, Jan
Niemirowicz- Szczytt, Katarzyna