Projekty RCIN i OZwRCIN

Obiekt

Tytuł: Glikocentra łańcucha peptydowego globulin bobiku jako źródła epitopów

Inny tytuł:

Glyco-centres of Faba bean globulins as a source of epitops

Wydawca:

Komitet Biotechnologii PAN ; Instytut Chemii Bioorganicznej PAN

Abstrakt:

The reaction of non-enzymatic glycation of Faba bean globulins progressedeffectively in weakly basic medium. The cross-linking of globulins was formedfirst of all in the results of Schiffs reaction between amine group of Lys and aldehyde group of glucose. The glycated globulins demonstrated higher immunogenicactivity in comparison with the non-glycated ones. This means that non-enzymatic glycation of Faba bean globulins caused the formation of new epitops inthe pepide chains. The results achieved prove that non-enzymatic glycation ofFaba bean globulins changes their immunogenic properties.

Czasopismo/Seria/cykl:

Biotechnologia, vol.54, 3 (2001)-.

Tom:

54

Zeszyt:

3

Strona pocz.:

202

Strona końc.:

207

Szczegółowy typ zasobu:

Artykuł

Format:

application/pdf

Identyfikator zasobu:

0860-7796 ; oai:rcin.org.pl:138898 ; IChB B-50

Źródło:

Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN

Język:

pol

Język streszczenia:

eng

Zakres czasowy:

1988-2010

Prawa:

Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0

Zasady wykorzystania:

-

Digitalizacja:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Lokalizacja oryginału:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Dofinansowane ze środków:

Program Operacyjny Polska Cyfrowa, lata 2014-2020, Działanie 2.3 : Cyfrowa dostępność i użyteczność sektora publicznego; środki z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz współfinansowania krajowego z budżetu państwa

Dostęp:

Otwarty

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

2 paź 2020

Data dodania obiektu:

14 wrz 2020

Liczba pobrań / odtworzeń:

69

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://rcin.org.pl./publication/174187

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie RDFa:

RDFa

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji