RCIN and OZwRCIN projects

Object

Title: Glikocentra łańcucha peptydowego globulin bobiku jako źródła epitopów

Subtitle:

Glyco-centres of Faba bean globulins as a source of epitops

Publisher:

Komitet Biotechnologii PAN ; Instytut Chemii Bioorganicznej PAN

Abstract:

The reaction of non-enzymatic glycation of Faba bean globulins progressedeffectively in weakly basic medium. The cross-linking of globulins was formedfirst of all in the results of Schiffs reaction between amine group of Lys and aldehyde group of glucose. The glycated globulins demonstrated higher immunogenicactivity in comparison with the non-glycated ones. This means that non-enzymatic glycation of Faba bean globulins caused the formation of new epitops inthe pepide chains. The results achieved prove that non-enzymatic glycation ofFaba bean globulins changes their immunogenic properties.

Relation:

Biotechnologia, vol.54, 3 (2001)-.

Volume:

54

Issue:

3

Start page:

202

End page:

207

Detailed Resource Type:

Artykuł

Format:

application/pdf

Resource Identifier:

0860-7796 ; oai:rcin.org.pl:138898 ; IChB B-50

Source:

Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN

Language:

pol

Language of abstract:

eng

Temporal coverage:

1988-2010

Rights:

Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0

Terms of use:

-

Digitizing institution:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Original in:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Projects co-financed by:

Program Operacyjny Polska Cyfrowa, lata 2014-2020, Działanie 2.3 : Cyfrowa dostępność i użyteczność sektora publicznego; środki z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz współfinansowania krajowego z budżetu państwa

Access:

Otwarty

Object collections:

Last modified:

Oct 2, 2020

In our library since:

Sep 14, 2020

Number of object content downloads / hits:

69

All available object's versions:

https://rcin.org.pl./publication/174187

Show description in RDF format:

RDF

Show description in RDFa format:

RDFa

Show description in OAI-PMH format:

OAI-PMH

×

Citation

Citation style:

This page uses 'cookies'. More information