• Wyszukaj w całym Repozytorium
  • Piśmiennictwo i mapy
  • Archeologia
  • Baza Młynów
  • Nauki przyrodnicze

Szukaj w Repozytorium

Jak wyszukiwać...

Wyszukiwanie zaawansowane

Szukaj w Piśmiennictwo i mapy

Jak wyszukiwać...

Wyszukiwanie zaawansowane

Szukaj w Archeologia

Jak wyszukiwać...

Wyszukiwanie zaawansowane

Szukaj w Baza Młynów

Jak wyszukiwać...

Wyszukiwanie zaawansowane

Szukaj w Nauki przyrodnicze

Jak wyszukiwać...

Wyszukiwanie zaawansowane

Projekty RCIN i OZwRCIN

Obiekt

Tytuł: Classic techniques for improvement of industrial yeast strains: Part III - A method for enucleation of Saccharomyces sp.

Twórca:

Salek, Anna Teresa

Data wydania/powstania:

2002

Typ zasobu:

Text

Inny tytuł:

Classic techniques for improvement of industrial yeast strains: Part III - A method for enucleation of Saccharomyces sp.

Wydawca:

Committee on Biotechnology PAS ; Institute of Bioorganic Chemistry PAS

Abstrakt:

The first method for enucleation of yeast Saccharomyces cerevisiae is reported. Various strains, including some killer strain and respiratory-deficientmutants of Saccharomyces cerevisiae were enucleated after treatment withcytochalasin B.Removal of nuclei from protruding sphaeroplasts was induced bycentrifugation in a Percoll density gradient. The enucleation yield (which averaged about 80%) and the quality of the cytoplasts were best when the yeast culture had been synchronized with nocodazole before the preparation. The presence of 1 mM CaCU and ATP (10 pM) in the enucleation medium prevented theformation of fragile products or aggregation. Cytoplasts could be stored for atleast 1 day without visible deterioration.

Czasopismo/Seria/cykl:

Biotechnologia, vol.56, 1 (2002)-.

Tom:

56

Zeszyt:

1

Strona pocz.:

187

Strona końc.:

194

Szczegółowy typ zasobu:

Article

Format:

application/pdf

Identyfikator zasobu:

0860-7796 ; oai:rcin.org.pl:138414 ; IChB B-52

Źródło:

Library of Institute of Bioorganic Chemistry PAS

Język:

eng

Język streszczenia:

eng

Zakres czasowy:

1988-2010

Prawa:

Creative Commons Attribution BY-SA 4.0 license

Zasady wykorzystania:

Copyright-protected material. [CC BY-SA 4.0] May be used within the scope specified in Creative Commons Attribution BY-SA 4.0 license, full text available at:

Digitalizacja:

Institute of Bioorganic Chemistry of the Polish Academy of Science

Lokalizacja oryginału:

Institute of Bioorganic Chemistry of the Polish Academy of Science

Dofinansowane ze środków:

Operational Program Digital Poland, 2014-2020, Measure 2.3: Digital accessibility and usefulness of public sector information; funds from the European Regional Development Fund and national co-financing from the state budget.

Dostęp:

Open

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

2 paź 2020

Data dodania obiektu:

10 wrz 2020

Liczba pobrań / odtworzeń:

81

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://rcin.org.pl./publication/173779

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie RDFa:

RDFa

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji