Projekty RCIN i OZwRCIN

Obiekt

Tytuł: Classic techniques for improvement of industrial yeast strains: Part II -Transmission of killer activity intolaboratory and industrial strains of Saccharomyces cerevisiae by electrotransformation

Twórca:

Salek, Anna Teresa

Data wydania/powstania:

2002

Typ zasobu:

Tekst

Inny tytuł:

Classic techniques for improvement of industrial yeast strains: Part II -Transmission of killer activity intolaboratory and industrial strains of Saccharomyces cerevisiae by electrotransformation

Wydawca:

Komitet Biotechnologii PAN ; Instytut Chemii Bioorganicznej PAN

Abstrakt:

Killer-sensitive strains of Saccharamocyces cerevisiae and Saccharomycesuvarum var. carisbergensis were transformed by electroinjection using dsRNA isolated from a superkiller strain. Various recipient strains were used: boththermo-resistant and thermo-sensitive as well as mutants of industrial strains

Czasopismo/Seria/cykl:

Biotechnologia, vol.56, 1 (2002)-.

Tom:

56

Zeszyt:

1

Strona pocz.:

175

Strona końc.:

186

Szczegółowy typ zasobu:

Artykuł

Format:

application/pdf

Identyfikator zasobu:

0860-7796 ; oai:rcin.org.pl:138413 ; IChB B-52

Źródło:

Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN

Język:

pol

Język streszczenia:

eng

Zakres czasowy:

1988-2010

Prawa:

Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0

Zasady wykorzystania:

-

Digitalizacja:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Lokalizacja oryginału:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Dofinansowane ze środków:

Program Operacyjny Polska Cyfrowa, lata 2014-2020, Działanie 2.3 : Cyfrowa dostępność i użyteczność sektora publicznego; środki z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz współfinansowania krajowego z budżetu państwa

Dostęp:

Otwarty

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

2 paź 2020

Data dodania obiektu:

10 wrz 2020

Liczba pobrań / odtworzeń:

41

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://rcin.org.pl./publication/173777

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie RDFa:

RDFa

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji