Projekty RCIN i OZwRCIN

Obiekt

Tytuł: Oczyszczanie i właściwości deacetylazy chityny z Absidia orchidis

Twórca:

Szewczyk, Krzysztof W. ; Orzeszak, Małgorzata

Data wydania/powstania:

2002

Typ zasobu:

Tekst

Inny tytuł:

Puriflcation and properties of chitin deacetylase from Absidiaorchidis

Wydawca:

Komitet Biotechnologii PAN ; Instytut Chemii Bioorganicznej PAN

Abstrakt:

Methods of purification of chitin deacetylase are discussed. A two stepmethod of purification of chitin deacetylase from mycelial extracts ofthe fungusAbsidia orchidis by chromatography is presented. The crude enzyme extract waspurified by a gel chromatography and then by ion exchange chromatography.Specific activity of purified enzyme was 12.3 U/mg and final purification degreewas 147. The apparent molecular mass of the enzyme was 75 kDa. When 0 -hydroxyethylated chitin (glycol chitin) was used as a substrate, the optimum pHfor enzyme activity was 5,5 and the optimum temperature was 50°C

Czasopismo/Seria/cykl:

Biotechnologia, vol.57, 2 (2002)-.

Tom:

57

Zeszyt:

2

Strona pocz.:

48

Strona końc.:

59

Szczegółowy typ zasobu:

Artykuł

Format:

application/pdf

Identyfikator zasobu:

0860-7796 ; oai:rcin.org.pl:138077 ; IChB B-53

Źródło:

Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN

Język:

pol

Język streszczenia:

eng

Zakres czasowy:

1988-2010

Prawa:

Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0

Zasady wykorzystania:

-

Digitalizacja:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Lokalizacja oryginału:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Dofinansowane ze środków:

Program Operacyjny Polska Cyfrowa, lata 2014-2020, Działanie 2.3 : Cyfrowa dostępność i użyteczność sektora publicznego; środki z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz współfinansowania krajowego z budżetu państwa

Dostęp:

Otwarty

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

2 paź 2020

Data dodania obiektu:

7 wrz 2020

Liczba pobrań / odtworzeń:

156

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://rcin.org.pl./publication/173239

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie RDFa:

RDFa

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji