Język metadanych
Oczyszczanie i właściwości deacetylazy chityny z Absidia orchidis
Inny tytuł:Puriflcation and properties of chitin deacetylase from Absidiaorchidis
Twórca:Szewczyk, Krzysztof W. ; Orzeszak, Małgorzata
Wydawca:Komitet Biotechnologii PAN ; Instytut Chemii Bioorganicznej PAN
Data wydania/powstania: Temat i słowa kluczowe: Abstrakt:Methods of purification of chitin deacetylase are discussed. A two stepmethod of purification of chitin deacetylase from mycelial extracts ofthe fungusAbsidia orchidis by chromatography is presented. The crude enzyme extract waspurified by a gel chromatography and then by ion exchange chromatography.Specific activity of purified enzyme was 12.3 U/mg and final purification degreewas 147. The apparent molecular mass of the enzyme was 75 kDa. When 0 -hydroxyethylated chitin (glycol chitin) was used as a substrate, the optimum pHfor enzyme activity was 5,5 and the optimum temperature was 50°C
Czasopismo/Seria/cykl:Biotechnologia, vol.57, 2 (2002)-.
Tom: Zeszyt: Strona pocz.: Strona końc.: Typ zasobu: Szczegółowy typ zasobu: Format: Identyfikator zasobu: Źródło:Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN
Język: Język streszczenia: Zakres czasowy: Prawa:Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0
Zasady wykorzystania: Digitalizacja:Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk
Lokalizacja oryginału:Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk
Dofinansowane ze środków: Dostęp: