Wyszukiwanie zaawansowane
Wyszukiwanie zaawansowane
Wyszukiwanie zaawansowane
Wyszukiwanie zaawansowane
Wyszukiwanie zaawansowane
Latacz, Gniewomir ; Pękala, Elżbieta ; Kieć-Kononowicz, Katarzyna
Hydantoinases - significance and applications in biotechnology
Komitet Biotechnologii PAN ; Instytut Chemii Bioorganicznej PAN
Hydantoinase is an industrial enzyme widely used for the synthesis of nonnatural D- or L-amino acids. Optically pure amino acids are required for production of semisynthetic antibiotics, active peptides or agrochemicals such as pesticides, herbicides, pyrethroides, and are important as feed and food additives. Major advantages of application of hydantoinase in industry are: high efficiency, stereoselectivity, easy production of substrates for enzyme and environment friendly alternative to chemical methods.
Biotechnologia, vol.73, 2 (2006)-.
0860-7796 ; oai:rcin.org.pl:87564 ; IChB B-69
Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN
Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0
Instytut Chemii Bioorganiczneji Polskiej Akademii Nauk
Instytut Chemii Bioorganiczneji Polskiej Akademii Nauk
2 paź 2020
11 gru 2019
955
https://rcin.org.pl./publication/114226
Nazwa wydania | Data |
---|---|
Hydantoinazy, ich znaczenie, podział i zastosowanie w biotechnologii | 2 paź 2020 |
Godawska, Anna Pękala, Elżbieta Kieć-Kononowicz, Katarzyna
Pękala, Elżbieta Latacz, Gniewomir Wójcik, Tomasz
Kieć-Kononowicz, Katarzyna
Godawska, Anna Kieć-Kononowicz, Katarzyna
Borkowska, Bożenna
Ziółkowski, Piotr Babula- Skowrońska, Danuta Kaczmarek, Małgorzata Cieśla, Agata Sadowski, Jan
Nowak, Jacek K.