Kostyra, Henryk ; Kostyra, Elżbieta ; Krawczuk, Stanisław ; Jarmołowska, Beata
Glyco-centres of Faba bean globulins as a source of epitops
Komitet Biotechnologii PAN ; Instytut Chemii Bioorganicznej PAN
The reaction of non-enzymatic glycation of Faba bean globulins progressedeffectively in weakly basic medium. The cross-linking of globulins was formedfirst of all in the results of Schiffs reaction between amine group of Lys and aldehyde group of glucose. The glycated globulins demonstrated higher immunogenicactivity in comparison with the non-glycated ones. This means that non-enzymatic glycation of Faba bean globulins caused the formation of new epitops inthe pepide chains. The results achieved prove that non-enzymatic glycation ofFaba bean globulins changes their immunogenic properties.
Biotechnologia, vol.54, 3 (2001)-.
0860-7796 ; oai:rcin.org.pl:138898 ; IChB B-50
Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN
Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0
Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk
Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk
Oct 2, 2020
Sep 14, 2020
69
https://rcin.org.pl./publication/174187
Edition name | Date |
---|---|
Glikocentra łańcucha peptydowego globulin bobiku jako źródła epitopów | Oct 2, 2020 |
Borkowska, Bożenna
Ziółkowski, Piotr Babula- Skowrońska, Danuta Kaczmarek, Małgorzata Cieśla, Agata Sadowski, Jan
Nowak, Jacek K.