Wyszukiwanie zaawansowane
Wyszukiwanie zaawansowane
Wyszukiwanie zaawansowane
Wyszukiwanie zaawansowane
Wyszukiwanie zaawansowane
Latacz, Gniewomir ; Pękala, Elżbieta ; Kieć-Kononowicz, Katarzyna
Hydantoinases - significance and applications in biotechnology
Committee on Biotechnology PAS ; Institute of Bioorganic Chemistry PAS
Hydantoinase is an industrial enzyme widely used for the synthesis of nonnatural D- or L-amino acids. Optically pure amino acids are required for production of semisynthetic antibiotics, active peptides or agrochemicals such as pesticides, herbicides, pyrethroides, and are important as feed and food additives. Major advantages of application of hydantoinase in industry are: high efficiency, stereoselectivity, easy production of substrates for enzyme and environment friendly alternative to chemical methods.
Biotechnologia, vol.73, 2 (2006)-.
0860-7796 ; oai:rcin.org.pl:87564 ; IChB B-69
Library of Institute of Bioorganic Chemistry PAS
Creative Commons Attribution BY-SA 4.0 license
Institute of Bioorganic Chemistry of the Polish Academy of Science
Institute of Bioorganic Chemistry of the Polish Academy of Science
2 paź 2020
11 gru 2019
1001
https://rcin.org.pl./publication/114226
Nazwa wydania | Data |
---|---|
Hydantoinazy, ich znaczenie, podział i zastosowanie w biotechnologii | 2 paź 2020 |
Godawska, Anna Pękala, Elżbieta Kieć-Kononowicz, Katarzyna
Pękala, Elżbieta Latacz, Gniewomir Wójcik, Tomasz
Godawska, Anna Kieć-Kononowicz, Katarzyna
Borkowska, Bożenna
Ziółkowski, Piotr Babula- Skowrońska, Danuta Kaczmarek, Małgorzata Cieśla, Agata Sadowski, Jan