Projekty RCIN i OZwRCIN

Obiekt

Tytuł: Wpływ wysokiego ciśnienia hydrostatycznego na metabolizm mikroorganizmów

Twórca:

Giel-Pietraszuk, Małgorzata

Data wydania/powstania:

2009

Typ zasobu:

Tekst

Inny tytuł:

Effect of high hydrostatic pressure on metabolism of microorganisms

Wydawca:

Komitet Biotechnologii PAN ; Instytut Chemii Bioorganicznej PAN

Abstrakt:

During last years a renewed interest in high hydrostatic pressure (HHP) has been observed particularly in food and pharmaceutical industry where is uses for preservation and sterilization of products. Pressure is a physical factor affecting conformation of biological macromolecules and influencing chemical reactions without introduction of any additional agents, e.g. salts. So it is a considerable factor in basic research, which enables analysis of the mechanism of conformational changes of nucleic acids, proteins and lipids as well as interactions between molecules. Detailed analysis of these processes is valuable not only from cognitive point of view but it has very important practical aspect. HHP become wider and wider used for inactivation of bacteria so recognition of its influence on entire cell is important for safety of consumers and patients. ; During last years a renewed interest in high hydrostatic pressure (HHP) has been observed particularly in food and pharmaceutical industry where is uses for preservation and sterilization of products. Pressure is a physical factor affecting conformation of biological macromolecules and influencing chemical reactions without introduction of any additional agents, e.g. salts. So it is a considerable factor in basic research, which enables analysis of the mechanism of conformational changes of nucleic acids, proteins and lipids as well as interactions between molecules. Detailed analysis of these processes is valuable not only from cognitive point of view but it has very important practical aspect. HHP become wider and wider used for inactivation of bacteria so recognition of its influence on entire cell is important for safety of consumers and patients.

Czasopismo/Seria/cykl:

2009 ; Biotechnologia, vol.86, 3 (2009)-.

Tom:

86

Zeszyt:

3

Strona pocz.:

44

Strona końc.:

58

Szczegółowy typ zasobu:

Artykuł

Format:

application/pdf

Identyfikator zasobu:

0860-7796 ; oai:rcin.org.pl:71951 ; IChB B-81

Źródło:

Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN

Język:

pol

Język streszczenia:

eng

Zakres czasowy:

2009

Prawa:

Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0

Zasady wykorzystania:

-

Digitalizacja:

Instytut Chemii Bioorganiczneji Polskiej Akademii Nauk

Lokalizacja oryginału:

Instytut Chemii Bioorganiczneji Polskiej Akademii Nauk

Dofinansowane ze środków:

Program Operacyjny Polska Cyfrowa, lata 2014-2020, Działanie 2.3 : Cyfrowa dostępność i użyteczność sektora publicznego; środki z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz współfinansowania krajowego z budżetu państwa

Dostęp:

Otwarty

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

2 paź 2020

Data dodania obiektu:

30 maj 2019

Liczba pobrań / odtworzeń:

1065

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://rcin.org.pl./publication/94380

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie RDFa:

RDFa

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji