Wyszukiwanie zaawansowane
Wyszukiwanie zaawansowane
Wyszukiwanie zaawansowane
Wyszukiwanie zaawansowane
Wyszukiwanie zaawansowane
Guzik, Urszula ; Wojcieszyńska, Danuta ; Jaroszek, Piotr
Biosynthesis of gallic acid and its application
Komitet Biotechnologii PAN ; Instytut Chemii Bioorganicznej PAN
Gallic acid belongs to aromatic plant substances (poliphenols). Two main biosynthesis pathways in plants of this compound were described as shikimate and polyketide pathways. Gallic acid is applied in agriculture, where it is used as inhibitor of aflatoxin produced by Aspergillus. Gallic acid is also used in food manufactur, as antioxidant, sweetener or antiseptical and antifungal substance. Furthermore, gallic acid effectively prevents and inhibits diseases’ progress. It can be used in the therapy of diabetes type II, neoplastic and allergic diseases or in treatment of arteriosclerosis.
Biotechnologia, vol.88, 1 (2010)-.
0860-7796 ; oai:rcin.org.pl:71749 ; IChB B-83
Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN
Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0
Instytut Chemii Bioorganiczneji Polskiej Akademii Nauk
Instytut Chemii Bioorganiczneji Polskiej Akademii Nauk
2 paź 2020
29 maj 2019
3217
https://rcin.org.pl./publication/94099
Nazwa wydania | Data |
---|---|
Biosynteza kwasu galusowego i jego zastosowanie | 2 paź 2020 |
Greń, Izabela Guzik, Urszula Wojcieszyńska, Danuta Łabużek, Sylwia
Guzik, Urszula Greń, Izabela Wojcieszyńska, Danuta Łabużek, Sylwia
Borkowska, Bożenna
Ziółkowski, Piotr Babula- Skowrońska, Danuta Kaczmarek, Małgorzata Cieśla, Agata Sadowski, Jan
Nowak, Jacek K.
Wojcieszyńska, Danuta Greń, Izabela Łabużek, Sylwia Respondek, Monika