Projekty RCIN i OZwRCIN

Obiekt

Tytuł: Zastosowanie wysokiego ciśnienia w biologii molekularnej i biotechnologii

Inny tytuł:

Application of high pressure in molecular biology and biotechnology

Wydawca:

Komitet Biotechnologii PAN ; Instytut Chemii Bioorganicznej PAN

Abstrakt:

The application of high pressure for biological macromolecules investigations was an objectof interest already in the beginning of this century. Recently, attention has been paid to thismethod because of its possible applications in biotechnology.In this paper, we summarized the data existing in the literature on the mechanism of highpressure effects on proteins and nucleic acids. We also reviewed various practical applicationsof high pressure, especially in food industry.

Czasopismo/Seria/cykl:

Biotechnologia, vol.28, 1 (1995)-.

Tom:

28

Zeszyt:

1

Strona pocz.:

148

Strona końc.:

157

Szczegółowy typ zasobu:

Artykuł

Format:

application/pdf

Identyfikator zasobu:

0860-7796 ; oai:rcin.org.pl:148041 ; IChB B-24

Źródło:

Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN

Język:

pol

Język streszczenia:

eng

Zakres czasowy:

1988-2010

Prawa:

Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0

Zasady wykorzystania:

-

Digitalizacja:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Lokalizacja oryginału:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Dofinansowane ze środków:

Program Operacyjny Polska Cyfrowa, lata 2014-2020, Działanie 2.3 : Cyfrowa dostępność i użyteczność sektora publicznego; środki z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz współfinansowania krajowego z budżetu państwa

Dostęp:

Otwarty

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

22 lis 2020

Data dodania obiektu:

22 lis 2020

Liczba pobrań / odtworzeń:

293

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://rcin.org.pl./publication/183581

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie RDFa:

RDFa

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji