Projekty RCIN i OZwRCIN

Obiekt

Tytuł: Biotechnical modification of agro-bulk carbohydrates into specialty mono-, oligo- or polysaccharides

Twórca:

Vandamme, E. J. ; Soetaert, W.

Data wydania/powstania:

1996

Typ zasobu:

Tekst

Inny tytuł:

Biotechnical modification of agro-bulk carbohydrates into specialty mono-, oligo- or polysaccharides

Wydawca:

Komitet Biotechnologii PAN ; Instytut Chemii Bioorganicznej PAN

Abstrakt:

An overview is given of various biotechnical carbohydrate modifications. Fermentations involving complex fermention patways for the production of specialty carbohydrates are mentioned.Bioconversions involving a single enzyme are discusssed. Enzymatic conversions involving dehydrogenases, oxidases and tranferases are discussed in detail.

Czasopismo/Seria/cykl:

Biotechnologia, vol.33, 2 (1996)-.

Tom:

33

Zeszyt:

2

Strona pocz.:

136

Strona końc.:

152

Szczegółowy typ zasobu:

Artykuł

Format:

application/pdf

Identyfikator zasobu:

0860-7796 ; oai:rcin.org.pl:147108 ; IChB B-29

Źródło:

Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN

Język:

eng

Język streszczenia:

eng

Zakres czasowy:

1988-2010

Prawa:

Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0

Zasady wykorzystania:

-

Digitalizacja:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Lokalizacja oryginału:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Dofinansowane ze środków:

Program Operacyjny Polska Cyfrowa, lata 2014-2020, Działanie 2.3 : Cyfrowa dostępność i użyteczność sektora publicznego; środki z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz współfinansowania krajowego z budżetu państwa

Dostęp:

Otwarty

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

13 lis 2020

Data dodania obiektu:

13 lis 2020

Liczba pobrań / odtworzeń:

61

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://rcin.org.pl./publication/182755

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie RDFa:

RDFa

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji