Enzymy proteolityczne szczepionek serowarskich
Komitet Biotechnologii PAN ; Instytut Chemii Bioorganicznej PAN
In this review proteolytic enzymes of starter microflora involved in cheese ripening are described. The best known system is the proteolytic system of primary starter represented bymesophilic and thermophilic lactic acid bacteria. An important role in the ripening of some kindof cheeses is played by enzymes of secondary starter represented by propionic acid bacteria,Brevibacterium linens and some strains of fungi of Penicillium genus. The extent of proteolysisand flavour development in cheese depends on the activity and specificity of all these proteases.
Biotechnologia, vol.45, 2 (1999)-.
0860-7796 ; oai:rcin.org.pl:142813 ; IChB B-41
Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN
Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0
Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk
Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk
18 lis 2020
13 paź 2020
1109
https://rcin.org.pl./publication/178144
Nazwa wydania | Data |
---|---|
Enzymy proteolityczne szczepionek serowarskich | 18 lis 2020 |
Borkowska, Bożenna
Ziółkowski, Piotr Babula- Skowrońska, Danuta Kaczmarek, Małgorzata Cieśla, Agata Sadowski, Jan
Nowak, Jacek K.
Wojtatowicz, Maria Rymowicz, Waldemar
Rymowicz, Waldemar Wojtatowicz, Maria
Żelazko, Monika Chrzanowska, Józefa Polanowski, Antoni