Advanced search
Advanced search
Advanced search
Advanced search
Advanced search
Thermophiles as a source of a-glucosidases suitable for productionof glucose syrups
Komitet Biotechnologii PAN ; Instytut Chemii Bioorganicznej PAN
a-Glucosidases release terminal, 1,4- and to lesser extend, 1,6- linked a-glucose residues of disaccharides, oligosaccharides, and aryl-glucosides. Amongthese, novel thermostable enzymes from hyperthermophiles and moderatethermophiles have been investigated. The aim of this article is to demonstratedifferent sources ofthermostable a-glucosidases, as well as properties and suitability of these enzymes for production of glucose at 90-100°C, e.g., during onestep process initiated by starch liquefaction using commercial a-amylase(Termamyl®).
Biotechnologia, vol.57, 2 (2002)-.
0860-7796 ; oai:rcin.org.pl:138085 ; IChB B-53
Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN
Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0
Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk
Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk
Oct 2, 2020
Sep 7, 2020
199
https://rcin.org.pl./publication/173274
Edition name | Date |
---|---|
Termoflle jako źródło a-glukozydaz użytecznych w produkcji syropów glukozowych | Oct 2, 2020 |
Borkowska, Bożenna
Ziółkowski, Piotr Babula- Skowrońska, Danuta Kaczmarek, Małgorzata Cieśla, Agata Sadowski, Jan
Grubiak, Katarzyna
Synowiecki, Józef
Nowak, Jacek K.
Wołosowska, Sylwia Synowiecki, Józef