RCIN and OZwRCIN projects

Object

Title: Przemiany formy tekstu kulinarnego (III-XIX w.)

Creator:

Bąbel, Agnieszka M.

Date issued/created:

2000

Resource type:

Tekst

Subtitle:

Napis, Seria VI (2000)

Publisher:

Latona

Place of publishing:

Warszawa

Description:

24 cm ; Tekst pol.

Type of object:

Czasopismo/Artykuł

References:

1. Apicjusz, O sztuce kulinarnej ksiąg dziesięć, tł. i opr. I. Mikołajczyk, S. Wyszomirski, Toruń 1998, s. 177.
2. K. Bockenheim, Przy polskim stole, Wrocław 1999, s. 194.
3. A. Brillat-Savarin, Fizjologia smaku albo medytacje o gastronomii doskonałej, wyb. i opr. W Zawadzki, tł. i wst. J. Guze, Warszawa 1975, s. 15-16.
4. L. Ćwierczakiewicz, 365 obiadów, Warszawa 1911, reprint Warszawa 1988.
5. L. Ćwierczakiewiczowa, Jedyne praktyczne przepisy... według wydania z 1885 roku, Warszawa 1985, s. 332-333.
6. L. Ćwierczakiewiczowa, Pieczeń cielęca, "Bluszcz" 1860, nr 20, Dodatek, s. 83.
7. S. Dubisz, O "urządzeniu" kuchni Króla JM Stanisława Augusta, "Napis", seria I, 1994, s. 113-134.
8. Gospodyni doskonała..., nakł. i dr. Fr. Chocieszyńskiego, Poznań 1889, reprint Poznań 1990, s. 112.
9. E. Ihnatowicz, Literacki świat rzeczy, Warszawa 1995, s. 119.
10. E. Kowecka, W salonie i w kuchni, Warszawa 1984, s. 127.
11. M. Lemnis, H. Vitry, W staropolskiej kuchni i przy polskim stole, Warszawa 1979, s. 159.
12. M. Ochorowicz-Monatowa, Uniwersalna książka kucharska, Lwów 1911, s. 2.
13. B. Prus, Kroniki, t.10, oprac. Z. Szweykowski, Warszawa 1960, s. 357.
14. M. Rej, Żywot człowieka poczciwego (wybór), Wrocław 1997, s. 100.
15. A. Witkowska, R. Przybylski, Romantyzm, Warszawa 1999, s. 241-242.

Relation:

Napis

Volume:

VI

Start page:

215

End page:

230

Detailed Resource Type:

Artykuł naukowy oryginalny

Format:

application/pdf

Resource Identifier:

oai:rcin.org.pl:56831 ; 1507-4153

Source:

IBL PAN, sygn. P.I.2795 ; click here to follow the link

Language:

pol

Rights:

Prawa zastrzeżone - dostęp nieograniczony

Terms of use:

Zasób chroniony prawem autorskim. Korzystanie dozwolone w zakresie określonym przez przepisy o dozwolonym użytku.

Digitizing institution:

Instytut Badań Literackich Polskiej Akademii Nauk

Original in:

Biblioteka Instytutu Badań Literackich Polskiej Akademii Nauk

Projects co-financed by:

Program Operacyjny Innowacyjna Gospodarka, lata 2010-2014, Priorytet 2. Infrastruktura strefy B + R ; Unia Europejska. Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Access:

Otwarty

Object collections:

Last modified:

Oct 2, 2020

In our library since:

Nov 3, 2015

Number of object content downloads / hits:

1596

All available object's versions:

https://rcin.org.pl./publication/69833

Show description in RDF format:

RDF

Show description in RDFa format:

RDFa

Show description in OAI-PMH format:

OAI-PMH

×

Citation

Citation style:

This page uses 'cookies'. More information