Metadata language
Przemiany formy tekstu kulinarnego (III-XIX w.)
Subtitle: Creator: Publisher: Place of publishing: Date issued/created: Description: Type of object: Subject and Keywords:literature ; culture ; culinary art
References:
1. Apicjusz, O sztuce kulinarnej ksiąg dziesięć, tł. i opr. I. Mikołajczyk, S. Wyszomirski, Toruń 1998, s. 177.
2. K. Bockenheim, Przy polskim stole, Wrocław 1999, s. 194.
3. A. Brillat-Savarin, Fizjologia smaku albo medytacje o gastronomii doskonałej, wyb. i opr. W Zawadzki, tł. i wst. J. Guze, Warszawa 1975, s. 15-16.
4. L. Ćwierczakiewicz, 365 obiadów, Warszawa 1911, reprint Warszawa 1988.
5. L. Ćwierczakiewiczowa, Jedyne praktyczne przepisy... według wydania z 1885 roku, Warszawa 1985, s. 332-333.
6. L. Ćwierczakiewiczowa, Pieczeń cielęca, "Bluszcz" 1860, nr 20, Dodatek, s. 83.
7. S. Dubisz, O "urządzeniu" kuchni Króla JM Stanisława Augusta, "Napis", seria I, 1994, s. 113-134.
8. Gospodyni doskonała..., nakł. i dr. Fr. Chocieszyńskiego, Poznań 1889, reprint Poznań 1990, s. 112.
9. E. Ihnatowicz, Literacki świat rzeczy, Warszawa 1995, s. 119.
10. E. Kowecka, W salonie i w kuchni, Warszawa 1984, s. 127.
11. M. Lemnis, H. Vitry, W staropolskiej kuchni i przy polskim stole, Warszawa 1979, s. 159.
12. M. Ochorowicz-Monatowa, Uniwersalna książka kucharska, Lwów 1911, s. 2.
13. B. Prus, Kroniki, t.10, oprac. Z. Szweykowski, Warszawa 1960, s. 357.
14. M. Rej, Żywot człowieka poczciwego (wybór), Wrocław 1997, s. 100.
15. A. Witkowska, R. Przybylski, Romantyzm, Warszawa 1999, s. 241-242.
IBL PAN, call no. P.I.2795 ; click here to follow the link
Language: Rights: Terms of use:Copyright-protected material. May be used within the limits of statutory user freedoms
Digitizing institution:Institute of Literary Research of the Polish Academy of Sciences
Original in:Library of the Institute of Literary Research PAS
Projects co-financed by:Programme Innovative Economy, 2010-2014, Priority Axis 2. R&D infrastructure ; European Union. European Regional Development Fund
Access: