Advanced search
Advanced search
Advanced search
Advanced search
Advanced search
Population numbers and the quality of food in balanced food chains
Polska Akademia Nauk. Komitet Ekologiczny
Strony 71-76 ; 24 cm ; Streszczenie w języku angielskim
This paper describes the production adaptations in some types of food connectionsin the biocenose. The author concluds that the main factor limiting the quantity of saprophagous and predatory animals is the food abundance. The interspeciesand intraspecies food competition constitute the main elements which regulate thequantity of this animals in nature. The grazing of vascular plants by phytophagousanimals is based on other principles. Equilibrium between their quantity and plantproduction needs a complicate system of biocenotic regulation (for inst. c.f. Fig. 1).
oai:rcin.org.pl:141556 ; ISSN 0424-7205
MiIZ PAN, sygn. P.3259 ; click here to follow the link
Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa 3.0 Polska
Zasób chroniony prawem autorskim. [CC BY 3.0 PL] Korzystanie dozwolone zgodnie z licencją Creative Commons Uznanie autorstwa 3.0 Polska, której pełne postanowienia dostępne są pod adresem: ; -
Muzeum i Instytut Zoologii Polskiej Akademii Nauk
Biblioteka Muzeum i Instytutu Zoologii PAN
Feb 4, 2022
Oct 6, 2020
35
https://rcin.org.pl./publication/102957
Edition name | Date |
---|---|
Z. 1. Liczebność populacji a obfitość pokarmu w zrównoważonych łańcuchach troficznych / Kaczmarek W. | Feb 4, 2022 |
Erlinge, S. Agrell, J. Nelson, J. Sandell, M.
Gliwicz, J.
Chełkowska, H. Walkowa, W. Adamczyk, K.
Banaszak, Weronika A.
Taastrom, H. M. Jacobsen, L.
David-Gray, Z. K. Gurnell, J. Hunt, D. M.
Speakman, J. R. Racey, P. A. Catto, C. M. C. Webb, P. I. Swift, S. M. Burnett, A. M.