Komitet Biotechnologii PAN ; Instytut Chemii Bioorganicznej PAN
Ethanol production, by a simultaneous saccharification and fermentation process (SSF) of native starch from corn flour, has been performed by Saccharomyces cerevisiae (Ethanol Red) and granular starch hydrolyzing enzyme (STARGEN 001). The quantitative effects of mash concentration, enzyme dose and pH were investigated by the use a Box-Wilson central composite design protocol. It was found that for native corn starch, maximum ethanol concentration of 110,36 g/1 was obtained using a mash concentration of 25%, which resulted in ethanol yield of 85,71%. The optimum conditions for the above yield were found for the enzyme dose of 2,05 ml/kg and pH of 5.0. These results indicated that by using the central composite design, it is possible to determine accurate values of the fermentation parameters for maximum ethanol production.
Biotechnologia, vol.87, 4 (2009)-.
0860-7796 ; oai:rcin.org.pl:71894 ; IChB B-82
Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN
Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0
Instytut Chemii Bioorganiczneji Polskiej Akademii Nauk
Instytut Chemii Bioorganiczneji Polskiej Akademii Nauk
2 paź 2020
30 maj 2019
2035
https://rcin.org.pl./publication/94269
Nazwa wydania | Data |
---|---|
Optymalizacja procesu jednoczesnej hydrolizy i fermentacji natywnej skrobi metodą powierzchni odpowiedzi | 2 paź 2020 |
Grajek, Włodzimierz Szymanowska, Daria
Borkowska, Bożenna
Ziółkowski, Piotr Babula- Skowrońska, Danuta Kaczmarek, Małgorzata Cieśla, Agata Sadowski, Jan
Grajek, Włodzimierz
Grajek, Włodzimierz
Grajek, Włodzimierz