Lactic acid bacteria cellular responses for enviromental stress
Komitet Biotechnologii PAN ; Instytut Chemii Bioorganicznej PAN
Lactic acid bacteria (LAB) constitute a heterogeneous group of bacteria that are traditionally used to produce fermented foods. The industrialization of food biotransformations increased the economical importance of LAB. The development of new applications such probiotic foods reinforces the need for robust LAB. They have to survive in the digestive tract, and express specific functions under conditions that are unfavorable to growth. A better understanding of the mechanisms of stress resistance and LAB cellular responses should allow to prepared these bacteria for industrial processes. Range of examples of diferent enviromental stress, related genes and molecular mechanisms of the stress responses are presented.
Biotechnologia, vol.87, 4 (2009)-.
0860-7796 ; oai:rcin.org.pl:71864 ; IChB B-82
Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN
Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0
Instytut Chemii Bioorganiczneji Polskiej Akademii Nauk
Instytut Chemii Bioorganiczneji Polskiej Akademii Nauk
Oct 2, 2020
May 30, 2019
2492
https://rcin.org.pl./publication/94249
Edition name | Date |
---|---|
Odpowiedź komórkowa bakterii kwasu mlekowego na stresy środowiskowe | Oct 2, 2020 |
Grajek, Włodzimierz Sadowska, Justyna
Borkowska, Bożenna
Ziółkowski, Piotr Babula- Skowrońska, Danuta Kaczmarek, Małgorzata Cieśla, Agata Sadowski, Jan
Grajek, Włodzimierz
Grajek, Włodzimierz
Grajek, Włodzimierz
Grajek, Włodzimierz