• Search in all Repository
  • Literature and maps
  • Archeology
  • Mills database
  • Natural sciences

Search in Repository

How to search...

Advanced search

Search in Literature and maps

How to search...

Advanced search

Search in Archeology

How to search...

Advanced search

Search in Mills database

How to search...

Advanced search

Search in Natural sciences

How to search...

Advanced search

RCIN and OZwRCIN projects

Object

Title: Garnek i księga - związki tekstu kulinarnego z tekstem literackim w literaturze polskiej XIX wieku

Creator:

Bąbel, Agnieszka M.

Date issued/created:

2000

Resource type:

Tekst

Subtitle:

Teksty Drugie Nr 6 (2000)

Publisher:

IBL PAN

Place of publishing:

Warszawa

Description:

21 cm ; Tekst pol.

Type of object:

Czasopismo/Artykuł

References:

1. K. Bockenheim, Przy polskim siole, Wrocław 1999, s. 193-194.
2. Dawne obyczaje i zwyczaje szlachty i ludu wiejskiego w Polsce i w ościennych prowincjach, Warszawa 1860; przedruk: Warszawa 1987, s. 96-97.
3. Encyklopedyja powszechna, Warszawa 1859-1868; przedruk: Wydawnictwa Artystyczne i Filmowe, Warszawa 1985.
4. E. Ihnatowicz, Literacki świat rzeczy. O realiach w pozytywistycznej powieści obyczajowej, Warszawa 1995, rozdz. IV: Kulinaria.
5. I. Jarosińska, Kuchnia polska i romantyczna, Kraków 1994, s. 206.
6. R. Kaleta, Sensacje z dawnych lat, Wrocław 1980, s. 242.
7. E. Kowecka, W salonie i w kuchni, Warszawa 1984, s. 162.
8. A. Mickiewicz, Pan Tadeusz, Kraków 1972, s. 274.
9. E. Orzeszkowa, Pamiętnik Wacławy, Warszawa 1975, t. 1, s. 240.
10. E. Orzeszkowa, Rodzina Brochwiczów, Warszawa 1951, t. 2, s. 7-8.
11. E. Orzeszkowa, Wesoła teoria i smutna praktyka. Opowiadanie, Warszawa 1966, s. 97.
12. L. Potocki, Pamiętniki pana Kamertona, cz. 1, Poznań 1869, s. 29-30.
13. B. Prus, Emancypantki, Warszawa 1998, t. 4, s. 331.
14. B. Prus, Kroniki, oprac. Z. Szweykowski, Warszawa 1958, t. 4, s. 90-91.
15. B. Prus, Lalka, Warszawa 1982, t. 2, s. 213.
16. Rok polski w życiu, tradycji i pieśni, przedst. Z. Gloger, Warszawa 1900; przedruk: Ciechanów 1994, s. 83.
17. H. Szymanderska, Sekret kucharski, czyli co jadano w Soplicowie, Warszawa 1999, s. 6.

Relation:

Teksty Drugie

Issue:

6

Start page:

163

End page:

181

Detailed Resource Type:

Artykuł naukowy oryginalny

Format:

application/pdf

Resource Identifier:

oai:rcin.org.pl:59114 ; 0867-0633

Source:

IBL PAN, sygn. P.I.2524 ; click here to follow the link

Language:

pol

Language of abstract:

eng

Rights:

Prawa zastrzeżone - dostęp nieograniczony

Terms of use:

Zasób chroniony prawem autorskim. Korzystanie dozwolone w zakresie określonym przez przepisy o dozwolonym użytku.

Digitizing institution:

Instytut Badań Literackich Polskiej Akademii Nauk

Original in:

Biblioteka Instytutu Badań Literackich Polskiej Akademii Nauk

Projects co-financed by:

Program Operacyjny Innowacyjna Gospodarka, lata 2010-2014, Priorytet 2. Infrastruktura strefy B + R ; Unia Europejska. Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Access:

Otwarty

Object collections:

Last modified:

Oct 2, 2020

In our library since:

Jul 6, 2016

Number of object content downloads / hits:

2948

All available object's versions:

https://rcin.org.pl./publication/76148

Show description in RDF format:

RDF

Show description in RDFa format:

RDFa

Show description in OAI-PMH format:

OAI-PMH

×

Citation

Citation style:

This page uses 'cookies'. More information