• Search in all Repository
  • Literature and maps
  • Archeology
  • Mills database
  • Natural sciences

Search in Repository

How to search...

Advanced search

Search in Literature and maps

How to search...

Advanced search

Search in Archeology

How to search...

Advanced search

Search in Mills database

How to search...

Advanced search

Search in Natural sciences

How to search...

Advanced search

RCIN and OZwRCIN projects

Object

Title: Wiedza, narracja i smak :staropolskie książki kucharskiei porady kulinarne jako źródło historyczne = Knowledge, narration, taste : old-Polish cookery books and culinary guides as historical sources

Creator:

Dumanowski, Jarosław (1967– )

Date issued/created:

2014

Resource type:

Tekst

Subtitle:

Kwartalnik Historii Kultury Materialnej R. 62. Nr 4 (2014)

Publisher:

Instytut Archeolgoii i Etnologii Polskiej Akademii Nauk

Place of publishing:

Warszawa

Description:

24 cm

Type of object:

Czasopismo/Artykuł

References:

Abdala K.2014. Culinary history. In Routledge International Handbook of Food Studies. London –New-York, 114.
Aymard M.1975. Pour l histoire de l alimentation: quelques remarques de methode.Annales. Economies, Societes , Civilisations.(2-3), 431-444.
Bochnakowa A. 1984. Terminy kulinarne romańskiego pochodzenia w języku polskim do końca XVIII w. Kraków.
Croby A.W. 2003. The Columbian Exchange. Biological and Cultural Consequences of 1492. London.
Dembińska M. 1963. Konsumpcja żywnościowa w Polsce średniowiecznej. Wrocław.
Dembińska M. 1989. Zmiany w polskiej kuchni od średniowiecza do końca XVII wieku na tle europejskim. Compendium ferculorum z 1682 r. in Szkice z dziejów materialnego bytowania społeczeństwa polskiego. Wrocław, 191-199.
Flandrin J.L. and Cobbi J. (eds) 1999. Tables d hier, tables d ailleurs.Histoireet ethnologie du repas. Paris.
Flandrin J.L. and Montanari M. (eds.)1996. Histoire de l alimentation. Paris.
Jakobson R.1989. Szczupak po polsku. In W poszukiwaniu istoty języka . Warszawa , 100-111.
Łuczaj Ł. Etal,2012.The Use and Economic Value of Manna grass (Glyceria) in Poland from the Middle Ages to the Twentieth Centtury. Human Ecology. 40, 721-733
Parasecoli F. and Scholliers P. (eds.)2012. A Cultural History of Food.London-New York
Peterson T.S. 2006. The Cookbook that Changed the World. The Origins of Modern Cuisine. Stroud.
Pinkard S. 2009. A Revolution in Taste. The Rise of French Cuisine. Cambridge .
Smith A. 2004.Culinary History: Toward a Conceptualization. In A.I.Martin and B.Santich . Culinary History. Brompton, 1-13.
Smith W.D. 2002. Consumption and the making of respectability, 1600- 1800. New York- London.
Wurm A.2008. Translatorische Wirkung .Saarbrücker Beiträge zur Sprach und Translatiionswissenschaft. 17.
Żarski A. 2008.Książka kucharska jako tekst. Wrocław.

Relation:

Kwartalnik Historii Kultury Materialnej

Volume:

62

Issue:

4

Start page:

527

End page:

539

Detailed Resource Type:

Artykuł

Format:

application/pdf

Resource Identifier:

oai:rcin.org.pl:55014 ; 0023-5881

Source:

IAiE PAN, sygn. P 329 ; IAiE PAN, sygn. P 330 ; IAiE PAN, sygn. P 331 ; click here to follow the link

Language:

pol

Language of abstract:

eng

Rights:

Prawa zastrzeżone - dostęp nieograniczony

Terms of use:

Zasób chroniony prawem autorskim. Korzystanie dozwolone w zakresie określonym przez przepisy o dozwolonym użytku.

Digitizing institution:

Instytut Archeologii i Etnologii Polskiej Akademii Nauk

Original in:

Biblioteka Instytutu Archeologii i Etnologii PAN

Access:

Otwarty

×

Citation

Citation style:

This page uses 'cookies'. More information