• Search in all Repository
  • Literature and maps
  • Archeology
  • Mills database
  • Natural sciences

Search in Repository

How to search...

Advanced search

Search in Literature and maps

How to search...

Advanced search

Search in Archeology

How to search...

Advanced search

Search in Mills database

How to search...

Advanced search

Search in Natural sciences

How to search...

Advanced search

RCIN and OZwRCIN projects

Object

Title: Książka kucharska i tożsamość : Neu-verfertigtes vollständiges Kochbuch Stanisława Prasmofskiegoz 1671 roku = Cookery books and identity : Neu-verfertigtes vollständiges Kochbuch by Stanisław Rasmofski from 1671

Creator:

Sikorska, Marta (1987– )

Date issued/created:

2014

Resource type:

Text

Subtitle:

Kwartalnik Historii Kultury Materialnej R. 62. Nr 4 (2014)

Publisher:

Instytut Archeolgoii i Etnologii Polskiej Akademii Nauk

Place of publishing:

Warszawa

Description:

24 cm

Type of object:

Journal/Article

References:

Albala K. 2012. Cookbooks as historical documents. In The Oxford Handbook of Food History. Pilcher J.M. Oxford , 229.
Ehlert T. 1997. Regionalität und nachbarlicher Einfluß in der deutschen Rezeptliteratur des ausgehenden Mttelalters . In Teuteberg H.J. and Wierlacher A. (eds) Essen und kulturelle IIdentität. Europäische Perspekktiven . Berlin, 131-147.
Gold C. 2007. The danish Cookbooks. Doemsticity and National Identity 1616-1901.Seattle.
Klonder A. 2011. Jedzenie oraz inne sprawy . Codzienność Europy Środkowej we wczesnonowożytnych rozmówkach do nauki języków obcych. Kwartalnik Historii Kultury Materialnej. 59 (1), 41-52.
Laurioux B. 1997. La regne de Taillevent . Paris.
Lehman G. 2003. The Brittish Houswife. Totnes.
Meyzie P.2012.Kuchnia w Europie doby nowożytnej .Warszawa.
Notaker H..2010. Printed Cookbooks in Europe 1470-1700. A Bibliographyof Early Modern Culinary Literature , New Castle
Nikitorowicz J. 1995.Pogranicze, tożsamość , relacja międzykulturowa . Białystok.
Paleczny T. 2008. Socjologia tożsamości. Kraków
Sikorska M.2014. Kwestia smaku. Przepisy auf Polnische Art w niemieckiej literaturze kulinarnej z XVII i XVIII wieku. In Mikołajewska A. and Zientara W. (eds) Rzeczpospolita w oczach podróżników z Francji i Niemiec . Warszawa, 149-163.

Relation:

Kwartalnik Historii Kultury Materialnej

Volume:

62

Issue:

4

Start page:

541

End page:

551

Detailed Resource Type:

Article

Format:

application/pdf

Resource Identifier:

oai:rcin.org.pl:55015 ; 0023-5881

Source:

IAiE PAN, call no. P 329 ; IAiE PAN, call no. P 331 ; IAiE PAN, call no. P 330 ; click here to follow the link

Language:

pol ; pol

Language of abstract:

eng

Rights:

Rights Reserved - Free Access

Terms of use:

Copyright-protected material. May be used within the limits of statutory user freedoms

Digitizing institution:

Institute of Archaeology and Ethnology of the Polish Academy of Sciences

Original in:

Library of the Institute of Archaeology and Ethnology of the Polish Academy of Sciences

Access:

Open

×

Citation

Citation style:

This page uses 'cookies'. More information