Advanced search
Advanced search
Advanced search
Advanced search
Advanced search
Kwartalnik Historii Kultury Materialnej R. 61. Nr 1 (2013)
Instytut Archeologii i Etnologii Polskiej Akademii Nauk
Buko A. 2005. Archeologia Polski wczesnośredniowiecznej. Odkrycia – hipotezy – interpretacje. Warszawa.
Gręzak A. Kurach B. 1996. Konsumpcja mięsa w średniowieczu oraz w czasach nowożytnych na terenie obecnych ziem Polski w świetle danych archeozoologicznych . Archeologia Polski. 31, 139-167.
Haas J.N et al. 1998. Beech Leaves and Twings used as Winter Fodder: Examples from Historic annd Prahistoric Times. Environmental Archaeology 1.
Lis.H and Lis P. 2009. Kuchnia Słowian. O żywności, potrawach i nie tylko… Kraków.
Makowiecki D. 2003. Historia ryb i rybołówstwa w holocenie na Niżu Polskim w świetle badań archeoichtiologicznych. Poznań.
Kwartalnik Historii Kultury Materialnej
oai:rcin.org.pl:54802 ; 0023-5881
IAiE PAN, sygn. P 329 ; IAiE PAN, sygn. P 330 ; IAiE PAN, sygn. P 331 ; click here to follow the link
Prawa zastrzeżone - dostęp ograniczony
Instytut Archeologii i Etnologii Polskiej Akademii Nauk
Biblioteka Instytutu Archeologii i Etnologii PAN
Sep 24, 2023
Jul 13, 2015
237
https://rcin.org.pl./publication/74994
Perzanowska, Joanna Makomaska-Juchiewicz, Małgorzata
Gumiński, Witold
Brehm, Alfred Edmund (1829–1884) Haacke, Johann Wilhelm (1855–1912)
Makiewicz, Tadeusz
Rosner, Katarzyna