Kwartalnik Historii Kultury Materialnej R. 61. Nr 1 (2013)
Instytut Archeologii i Etnologii Polskiej Akademii Nauk
Buko A. 2005. Archeologia Polski wczesnośredniowiecznej. Odkrycia – hipotezy – interpretacje. Warszawa.
Gręzak A. Kurach B. 1996. Konsumpcja mięsa w średniowieczu oraz w czasach nowożytnych na terenie obecnych ziem Polski w świetle danych archeozoologicznych . Archeologia Polski. 31, 139-167.
Haas J.N et al. 1998. Beech Leaves and Twings used as Winter Fodder: Examples from Historic annd Prahistoric Times. Environmental Archaeology 1.
Lis.H and Lis P. 2009. Kuchnia Słowian. O żywności, potrawach i nie tylko… Kraków.
Makowiecki D. 2003. Historia ryb i rybołówstwa w holocenie na Niżu Polskim w świetle badań archeoichtiologicznych. Poznań.
Kwartalnik Historii Kultury Materialnej
oai:rcin.org.pl:54802 ; 0023-5881
IAiE PAN, call no. P 329 ; IAiE PAN, call no. P 331 ; IAiE PAN, call no. P 330 ; click here to follow the link
Rights Reserved - Restricted Access
Institute of Archaeology and Ethnology of the Polish Academy of Sciences
Library of the Institute of Archaeology and Ethnology of the Polish Academy of Sciences
Sep 24, 2023
Jul 13, 2015
237
https://rcin.org.pl./publication/74994
Perzanowska, Joanna Makomaska-Juchiewicz, Małgorzata
Gumiński, Witold
Makiewicz, Tadeusz
Rosner, Katarzyna