1. K. Capek, Aforyzmy, wyb. i wst. H. Janaszek-Ivanickova, Warszawa 1984, s. 103.
2. Chiny, kuchnia...tajemnice medycyny. Kuchnia a zdrowie według tradycyjnej medycyny chińskiej. Wykłady Claude’a Diolosy, tł. i opr. M. Kalmus, Kraków 1990.
3. Kuchnia indyjska. Zbiór oryginalnych przepisów kuchni starożytnej Indii wraz ze wstępem na temat wegetarianizmu i zasad gotowania prasadam, Wrocław 1987.
4. H. Vitry, M. Lemnis, W staropolskiej kuchni i przy polskim stole, Warszawa 1979.
Artykuł recenzyjny (recenzja naukowa)
oai:rcin.org.pl:56572 ; 1507-4153
IBL PAN, sygn. P.I.2795 ; click here to follow the link
Prawa zastrzeżone - dostęp nieograniczony
Instytut Badań Literackich Polskiej Akademii Nauk
Biblioteka Instytutu Badań Literackich Polskiej Akademii Nauk
Program Operacyjny Innowacyjna Gospodarka, lata 2010-2014, Priorytet 2. Infrastruktura strefy B + R ; Unia Europejska. Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego
Sep 9, 2022
Oct 2, 2015
731
https://rcin.org.pl./publication/68702
Edition name | Date |
---|---|
Partyka J. - Agnieszka Bąbel, "Muza z warząchwią. Uwagi o literaturze i kulinariach", Warszawa 2004, IBL | Sep 9, 2022 |
Bąbel, Agnieszka M.
Maciejewski, Janusz Żukowska, Maria Helena Giebułtowski, Jerzy
Jabłoński, Piotr G.
Wróbel, Szymon