1. K. Capek, Aforyzmy, wyb. i wst. H. Janaszek-Ivanickova, Warszawa 1984, s. 103.
2. Chiny, kuchnia...tajemnice medycyny. Kuchnia a zdrowie według tradycyjnej medycyny chińskiej. Wykłady Claude’a Diolosy, tł. i opr. M. Kalmus, Kraków 1990.
3. Kuchnia indyjska. Zbiór oryginalnych przepisów kuchni starożytnej Indii wraz ze wstępem na temat wegetarianizmu i zasad gotowania prasadam, Wrocław 1987.
4. H. Vitry, M. Lemnis, W staropolskiej kuchni i przy polskim stole, Warszawa 1979.
oai:rcin.org.pl:56572 ; 1507-4153
IBL PAN, call no. P.I.2795 ; click here to follow the link
Copyright-protected material. May be used within the limits of statutory user freedoms
Institute of Literary Research of the Polish Academy of Sciences
Library of the Institute of Literary Research PAS
Programme Innovative Economy, 2010-2014, Priority Axis 2. R&D infrastructure ; European Union. European Regional Development Fund
Sep 9, 2022
Oct 2, 2015
731
https://rcin.org.pl./publication/68702
Edition name | Date |
---|---|
Partyka J. - Agnieszka Bąbel, "Muza z warząchwią. Uwagi o literaturze i kulinariach", Warszawa 2004, IBL | Sep 9, 2022 |
Bąbel, Agnieszka M.
Maciejewski, Janusz Żukowska, Maria Helena Giebułtowski, Jerzy
Jabłoński, Piotr G.
Wróbel, Szymon