Projekty RCIN i OZwRCIN

Obiekt

Łopata do chleba

Typ zasobu:

Obraz

Nazwa:

Łopata do chleba

Inne nazwy:

Polski Atlas Etnograficzny

Typ obiektu:

Obiekt etnograficzny

Lokalizacja-położenie administracyjne(współczesne):

Suliszewo, pow. drawski, woj. zachodniopomorskie

Lokalizacja- położenie administracyjne (dawne):

Suliszewo, pow. Drawsko Pomorskie, woj. Koszalin

Lokalizacja- położenie topograficzne:

53° 31′ 26″ N, 15° 53′ 24″ E

Zobacz na mapie:

53.523889, 15.890000

Opis obiektu:

Łopata do chleba

Autor (rysunku, zdjęcia, rekordu):

Szmal, Bogumił (foto.) ; (oprac.) Grocholski, Jerzy

Data badań:

1965 (foto.) ; 1969 (oprac.)

Numer inwentarzowy:

PAE S. 11 P. 14 p. XV

Uwagi:

Nr negatywu F 894/65/22/P 55-56 ; Na odwrocie karty: data opracowania: 17 stycznia 1969

Czasopismo/Seria/cykl:

Polski Atlas Etnograficzny

Szczegółowy typ zasobu:

Fotografia

Identyfikator zasobu:

oai:rcin.org.pl:222118

Prawa:

Domena Publiczna

Zasady wykorzystania:

Zasób wyłączony spod ochrony prawa autorskiego. Korzystanie dozwolone bez ograniczeń wynikających z autorskich praw majątkowych.

Digitalizacja:

Instytut Archeologii i Etnologii Polskiej Akademii Nauk

Lokalizacja oryginału:

Instytut Archeologii i Etnologii PAN

Dofinansowane ze środków:

Program Operacyjny Polska Cyfrowa, lata 2014-2020, Działanie 2.3 : Cyfrowa dostępność i użyteczność sektora publicznego; środki z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz współfinansowania krajowego z budżetu państwa ; Unia Europejska. Europejski Fundusz Rozwoju Regionalnego

Dostęp:

Otwarty

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

27 paź 2022

Data dodania obiektu:

26 paź 2021

Liczba pobrań / odtworzeń:

20

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://rcin.org.pl./publication/259720

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie RDFa:

RDFa

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

Nazwa wydania Data
Łopata do chleba 27 paź 2022
×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji