RCIN and OZwRCIN projects

Object

Title: Hodowla grzybów jadalnych na odpadach z przemysłu spożywczego

Subtitle:

Journal of Biotechnology, Computational Biology and Bionanotechnology

Publisher:

Komitet Biotechnologii PAN ; Instytut Chemii Bioorganicznej PAN

Abstract:

The possibility of using milk way or brewery decoct ion for production of fungus mycelium of ediblegenus is presented in this article. Depending on the culture gender, growing mycelium is like a patch (state culture) or as spherical shreds (immersed culture). Basidiomycetes and some Ascomycetes mycelia tasteand smell as good as native mushrooms, which grow in natural environment and produce fruit bodies.Growing mycelium is a nontoxic material with above 45% of protein in dry weigth. For this reason, thecultivation in vitro of edible mushroom mycelia could be a substitute for natural growing mushrooms in thefuture.

Relation:

Biotechnologia, vol.16, 1 (1992)-.

Volume:

16

Issue:

1

Start page:

47

End page:

53

Detailed Resource Type:

Artykuł

Format:

application/pdf

Resource Identifier:

0860-7796 ; oai:rcin.org.pl:175130

Source:

Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN

Language:

pol

Language of abstract:

eng

Temporal coverage:

1988-2010

Rights:

Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0

Terms of use:

-

Digitizing institution:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Original in:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Projects co-financed by:

Program Operacyjny Polska Cyfrowa, lata 2014-2020, Działanie 2.3 : Cyfrowa dostępność i użyteczność sektora publicznego; środki z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz współfinansowania krajowego z budżetu państwa

Access:

Otwarty

×

Citation

Citation style:

This page uses 'cookies'. More information