Advanced search
Advanced search
Advanced search
Advanced search
Advanced search
Malarczyk, Elżbieta ; Kapusta, Krystyna ; Kochmańska-Rdest, Janina ; Leonowicz, Andrzej
Journal of Biotechnology, Computational Biology and Bionanotechnology
Komitet Biotechnologii PAN ; Instytut Chemii Bioorganicznej PAN
The possibility of using milk way or brewery decoct ion for production of fungus mycelium of ediblegenus is presented in this article. Depending on the culture gender, growing mycelium is like a patch (state culture) or as spherical shreds (immersed culture). Basidiomycetes and some Ascomycetes mycelia tasteand smell as good as native mushrooms, which grow in natural environment and produce fruit bodies.Growing mycelium is a nontoxic material with above 45% of protein in dry weigth. For this reason, thecultivation in vitro of edible mushroom mycelia could be a substitute for natural growing mushrooms in thefuture.
Biotechnologia, vol.16, 1 (1992)-.
0860-7796 ; oai:rcin.org.pl:175130
Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN
Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0
Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk
Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk
Mar 18, 2021
Mar 18, 2021
919
https://rcin.org.pl./publication/209010
Edition name | Date |
---|---|
Hodowla grzybów jadalnych na odpadach z przemysłu spożywczego | Mar 18, 2021 |
Borkowska, Bożenna
Ziółkowski, Piotr Babula- Skowrońska, Danuta Kaczmarek, Małgorzata Cieśla, Agata Sadowski, Jan
Nowak, Jacek K.
Targoński, Zdzisław Rogalski, Jerzy Leonowicz, Andrzej
Leonowicz, Andrzej Wojtaś-Wasilewska, Maria Rogalski, Jerzy Luterek, Jolanta