Projekty RCIN i OZwRCIN

Obiekt

Tytuł: Cultivation of edible mushrooms mycelia on waste products from food industry

Inny tytuł:

Journal of Biotechnology, Computational Biology and Bionanotechnology

Wydawca:

Committee on Biotechnology PAS ; Institute of Bioorganic Chemistry PAS

Abstrakt:

The possibility of using milk way or brewery decoct ion for production of fungus mycelium of ediblegenus is presented in this article. Depending on the culture gender, growing mycelium is like a patch (state culture) or as spherical shreds (immersed culture). Basidiomycetes and some Ascomycetes mycelia tasteand smell as good as native mushrooms, which grow in natural environment and produce fruit bodies.Growing mycelium is a nontoxic material with above 45% of protein in dry weigth. For this reason, thecultivation in vitro of edible mushroom mycelia could be a substitute for natural growing mushrooms in thefuture.

Czasopismo/Seria/cykl:

Biotechnologia, vol.16, 1 (1992)-.

Tom:

16

Zeszyt:

1

Strona pocz.:

47

Strona końc.:

53

Szczegółowy typ zasobu:

Article

Format:

application/pdf

Identyfikator zasobu:

0860-7796 ; oai:rcin.org.pl:175130

Źródło:

Library of Institute of Bioorganic Chemistry PAS

Język:

pol

Język streszczenia:

eng

Zakres czasowy:

1988-2010

Prawa:

Creative Commons Attribution BY-SA 4.0 license

Zasady wykorzystania:

Copyright-protected material. [CC BY-SA 4.0] May be used within the scope specified in Creative Commons Attribution BY-SA 4.0 license, full text available at:

Digitalizacja:

Institute of Bioorganic Chemistry of the Polish Academy of Science

Lokalizacja oryginału:

Institute of Bioorganic Chemistry of the Polish Academy of Science

Dofinansowane ze środków:

Operational Program Digital Poland, 2014-2020, Measure 2.3: Digital accessibility and usefulness of public sector information; funds from the European Regional Development Fund and national co-financing from the state budget.

Dostęp:

Open

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

18 mar 2021

Data dodania obiektu:

18 mar 2021

Liczba pobrań / odtworzeń:

876

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://rcin.org.pl./publication/209010

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie RDFa:

RDFa

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji