• Wyszukaj w całym Repozytorium
  • Piśmiennictwo i mapy
  • Archeologia
  • Baza Młynów
  • Nauki przyrodnicze

Szukaj w Repozytorium

Jak wyszukiwać...

Wyszukiwanie zaawansowane

Szukaj w Piśmiennictwo i mapy

Jak wyszukiwać...

Wyszukiwanie zaawansowane

Szukaj w Archeologia

Jak wyszukiwać...

Wyszukiwanie zaawansowane

Szukaj w Baza Młynów

Jak wyszukiwać...

Wyszukiwanie zaawansowane

Szukaj w Nauki przyrodnicze

Jak wyszukiwać...

Wyszukiwanie zaawansowane

Projekty RCIN i OZwRCIN

Obiekt

Tytuł: Kierunki badań w zakresie biotechnologii rolno-spożywczej w Japonii koordynowane przez Ministerstwo Rolnictwa, Leśnictwa i Rybactwa (MAFF)

Twórca:

Walczak, Piotr

Data wydania/powstania:

1994

Typ zasobu:

Tekst

Inny tytuł:

Research on agricultural and food biotechnology coordinated by the Ministry of Agriculture Forestry and Fisheries (MAFF) in Japan

Wydawca:

Komitet Biotechnologii PAN ; Instytut Chemii Bioorganicznej PAN

Abstrakt:

Organization, planining and financing of biotechnological research in Japan has been discussed. Major works in this area are earried on by the National Research Institutes whichactivity is coordinated by the Ministry of Agrieulture, Forestry and Fisheries (MAFF). The majorsubjeets eurrently realized by the National Research Institutes were listed out. The most important direetions of biotechnologieal research were also deseribed. The following activities are recognized as the most important for the future of the japanese agriculture and food industry. 1.Improvement of crop plants by cell and tissue eulture teehniques, cell fusion and DNA recombination. 2. Animal breeding and healthcare by embryo transfer, in vitro fertilization, transfer ofcell nuclei, development of transgenetic animals, production of vaccines against bacterial andviral diseases of animals. 3. Development of aquaeultures and fish breeding including cultivationof triploid fish. 4. Application of „modern bioteehnology” in food production and food processingindustries (reeombinant DNA technology, enzymes, immobilized enzymes and eells).

Czasopismo/Seria/cykl:

Biotechnologia, vol.26, 3 (1994)-.

Tom:

26

Zeszyt:

3

Strona pocz.:

96

Strona końc.:

109

Szczegółowy typ zasobu:

Artykuł

Format:

application/pdf

Identyfikator zasobu:

0860-7796 ; oai:rcin.org.pl:148487 ; IChB B-22

Źródło:

Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN

Język:

pol

Język streszczenia:

eng

Zakres czasowy:

1988-2010

Prawa:

Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0

Zasady wykorzystania:

-

Digitalizacja:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Lokalizacja oryginału:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Dofinansowane ze środków:

Program Operacyjny Polska Cyfrowa, lata 2014-2020, Działanie 2.3 : Cyfrowa dostępność i użyteczność sektora publicznego; środki z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz współfinansowania krajowego z budżetu państwa

Dostęp:

Otwarty

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

25 lis 2020

Data dodania obiektu:

25 lis 2020

Liczba pobrań / odtworzeń:

44

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://rcin.org.pl./publication/183928

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie RDFa:

RDFa

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji