• Wyszukaj w całym Repozytorium
  • Piśmiennictwo i mapy
  • Archeologia
  • Baza Młynów
  • Nauki przyrodnicze

Szukaj w Repozytorium

Jak wyszukiwać...

Wyszukiwanie zaawansowane

Szukaj w Piśmiennictwo i mapy

Jak wyszukiwać...

Wyszukiwanie zaawansowane

Szukaj w Archeologia

Jak wyszukiwać...

Wyszukiwanie zaawansowane

Szukaj w Baza Młynów

Jak wyszukiwać...

Wyszukiwanie zaawansowane

Szukaj w Nauki przyrodnicze

Jak wyszukiwać...

Wyszukiwanie zaawansowane

Projekty RCIN i OZwRCIN

Obiekt

Tytuł: Produkcja bakteriocyn przez bakterie mlekowe

Twórca:

Sip, Anna

Data wydania/powstania:

1999

Typ zasobu:

Tekst

Inny tytuł:

Produkcja bakteriocyn przez bakterie mlekowe

Wydawca:

Komitet Biotechnologii PAN ; Instytut Chemii Bioorganicznej PAN

Abstrakt:

Biosynthesis of bacteriocins by lactic acid bacteria is determined by culturing conditions,like medium composition, pH, temperature, cultivation method, metabolite concentration, celldensity, phase of growth and time of fermentation. Generally, bacteriocins are produced duringthe logarithmic or stationary phase of growth. The culturing conditions influence both the amount of bacteriocin production as well as their antibacterial activity. In the paper numerousexamples of culturing requirements for individual bacteriocins production are presented.

Czasopismo/Seria/cykl:

Biotechnologia, vol.45, 2 (1999)-.

Tom:

45

Zeszyt:

2

Strona pocz.:

145

Strona końc.:

166

Szczegółowy typ zasobu:

Artykuł

Format:

application/pdf

Identyfikator zasobu:

0860-7796 ; oai:rcin.org.pl:142815 ; IChB B-41

Źródło:

Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN

Język:

pol

Język streszczenia:

eng

Zakres czasowy:

1988-2010

Prawa:

Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0

Zasady wykorzystania:

-

Digitalizacja:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Lokalizacja oryginału:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Dofinansowane ze środków:

Program Operacyjny Polska Cyfrowa, lata 2014-2020, Działanie 2.3 : Cyfrowa dostępność i użyteczność sektora publicznego; środki z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz współfinansowania krajowego z budżetu państwa

Dostęp:

Otwarty

Kolekcje, do których przypisany jest obiekt:

Data ostatniej modyfikacji:

18 lis 2020

Data dodania obiektu:

13 paź 2020

Liczba pobrań / odtworzeń:

392

Wszystkie dostępne wersje tego obiektu:

https://rcin.org.pl./publication/178146

Wyświetl opis w formacie RDF:

RDF

Wyświetl opis w formacie RDFa:

RDFa

Wyświetl opis w formacie OAI-PMH:

OAI-PMH

Nazwa wydania Data
Produkcja bakteriocyn przez bakterie mlekowe 18 lis 2020
×

Cytowanie

Styl cytowania:

Ta strona wykorzystuje pliki 'cookies'. Więcej informacji