Język metadanych
Produkcja bakteriocyn przez bakterie mlekowe
Inny tytuł:Produkcja bakteriocyn przez bakterie mlekowe
Twórca: Wydawca:Komitet Biotechnologii PAN ; Instytut Chemii Bioorganicznej PAN
Data wydania/powstania: Temat i słowa kluczowe: Abstrakt:Biosynthesis of bacteriocins by lactic acid bacteria is determined by culturing conditions,like medium composition, pH, temperature, cultivation method, metabolite concentration, celldensity, phase of growth and time of fermentation. Generally, bacteriocins are produced duringthe logarithmic or stationary phase of growth. The culturing conditions influence both the amount of bacteriocin production as well as their antibacterial activity. In the paper numerousexamples of culturing requirements for individual bacteriocins production are presented.
Czasopismo/Seria/cykl:Biotechnologia, vol.45, 2 (1999)-.
Tom: Zeszyt: Strona pocz.: Strona końc.: Typ zasobu: Szczegółowy typ zasobu: Format: Identyfikator zasobu: Źródło:Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN
Język: Język streszczenia: Zakres czasowy: Prawa:Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0
Zasady wykorzystania: Digitalizacja:Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk
Lokalizacja oryginału:Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk
Dofinansowane ze środków: Dostęp: