Struktura obiektu
Tytuł:

Produkcja bakteriocyn przez bakterie mlekowe

Inny tytuł:

Produkcja bakteriocyn przez bakterie mlekowe

Twórca:

Sip, Anna

Wydawca:

Komitet Biotechnologii PAN ; Instytut Chemii Bioorganicznej PAN

Data wydania/powstania:

1999

Temat i słowa kluczowe:

biotechnologia

Abstrakt:

Biosynthesis of bacteriocins by lactic acid bacteria is determined by culturing conditions,like medium composition, pH, temperature, cultivation method, metabolite concentration, celldensity, phase of growth and time of fermentation. Generally, bacteriocins are produced duringthe logarithmic or stationary phase of growth. The culturing conditions influence both the amount of bacteriocin production as well as their antibacterial activity. In the paper numerousexamples of culturing requirements for individual bacteriocins production are presented.

Czasopismo/Seria/cykl:

Biotechnologia, vol.45, 2 (1999)-.

Tom:

45

Zeszyt:

2

Strona pocz.:

145

Strona końc.:

166

Typ zasobu:

Tekst

Szczegółowy typ zasobu:

Artykuł

Format:

application/pdf

Identyfikator zasobu:

0860-7796 ; IChB B-41

Źródło:

Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN

Język:

pol

Język streszczenia:

eng

Zakres czasowy:

1988-2010

Prawa:

Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0

Zasady wykorzystania:

-

Digitalizacja:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Lokalizacja oryginału:

Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk

Dofinansowane ze środków:

Program Operacyjny Polska Cyfrowa, lata 2014-2020, Działanie 2.3 : Cyfrowa dostępność i użyteczność sektora publicznego; środki z Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego oraz współfinansowania krajowego z budżetu państwa

Dostęp:

Otwarty

×

Cytowanie

Styl cytowania: