Wyszukiwanie zaawansowane
Wyszukiwanie zaawansowane
Wyszukiwanie zaawansowane
Wyszukiwanie zaawansowane
Wyszukiwanie zaawansowane
Kończak-Islam, Izabela ; Yoshinaga, Masaru ; Nakatani, Makoto ; Yamakawa, Osamu
Anthocyanins in suspension cultures originating from different parts of sweet potato plant
Komitet Biotechnologii PAN ; Instytut Chemii Bioorganicznej PAN
Anthocyanin accumulating cell lines were established from storage root, leaf and stem explants of sweet potato (Ipomoea batatas (L.) Lam.), cv. Ayamurasaki. The call! developed on MSbasal medium enriched with 2,4-D at 27°C accumulated pigments in the dark. The storage rootoriginated suspension culture generated the highest amount of total anthocyanins expressed ascolour value (5.9) followed by the cultures originating from leaf (4.3) and stem (1.7). The culturesdisplayed similar anthocyanin profile regardless of source of explants. The major pigmentsderived from suspension cultures appeared with earlier retention time on ODS-column HPLCthan the YGM pigments accumulated in vivo, which suggests that they are highly hydrophilicand have simpler chemical structure.
Biotechnologia, vol.46, 3 (1999)-.
0860-7796 ; oai:rcin.org.pl:142630 ; IChB B-42
Biblioteka Instytutu Chemii Bioorganicznej PAN
Licencja Creative Commons Uznanie autorstwa-Na tych samych warunkach 4.0
Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk
Instytut Chemii Bioorganicznej Polskiej Akademii Nauk
18 lis 2020
12 paź 2020
70
https://rcin.org.pl./publication/177933
Nazwa wydania | Data |
---|---|
Anthocyanins in suspension cultures originating from different parts of sweet potato plant | 18 lis 2020 |
Borkowska, Bożenna
Ziółkowski, Piotr Babula- Skowrońska, Danuta Kaczmarek, Małgorzata Cieśla, Agata Sadowski, Jan
Nowak, Jacek K.